Sport

2013.04.15. 15:43

Utolsók? Ez nem számít...

A 20. fordulóból elhalasztott mérkőzését kedden a Balaton partján pótolja a DVTK NB I-es labdarúgó csapata. A mérkőzésről élőben tudósítunk 16 órától.

A 20. fordulóból elhalasztott mérkőzését kedden a Balaton partján pótolja a DVTK NB I-es labdarúgó csapata. A mérkőzésről élőben tudósítunk 16 órától.A diósgyőriek 16 órától a győzelem reményében csapnak össze az FGSZ Siófokkal. A somogyiak az utolsó helyen állnak a táblázaton, a kiesést már aligha kerülhetik el, Szentes Lázár, a piros-fehérek szakmai igazgatója hétfő déli sajtótájékoztatóján először mégis a várható veszélyekre hívta fel a figyelmet:

– Az ilyen és ehhez hasonló helyzet tudat alatt minden gárdát fenyeget – szögezte le, majd hozzátette: – A sereghajtóra Szamoa szigetén, Spanyolországban, vagy nálunk egyaránt nagyon oda kell figyelni, hiszen könnyű elcsúszni. Három pontot számolunk erre a meccsre, de ingyen nyilván nem juthatunk hozzá.

Felesleges

Ezután következtek a matematikai műveletek. Elhangzott, hogy a diósgyőriek 21 lőtt gólja nagyon kevés, 24 kapott találata viszont jónak mondható, ebből az „elegyből” azonban semmire nem lehet következtetni.

– A bajnokságban minden az ellenfelektől függ – állapította meg Szentes Lázár. – Okoskodni lehet, számolgatni is, de ezeket felesleges megtenni. A pálya valamennyi szegletében jó döntéseket kell hozni és ha a játékosok így tesznek, akkor a csapat mutatói is javulni fognak.


[poll id="371"]


Tiszáék bő egy héttel ezelőtt hazai környezetben átlagon felüli játékkal legyőzték a Videotont, majd idegenben sokkal halványabb teljesítménnyel alulmaradtak az MVM-Pakssal szemben. A diadal és a kudarc között nagy szakadék tátong, ezért arra is választ kértünk, hogy egységes-e most a DVTK. Válaszában a szakmai igazgató azt fejtegette, hogy öltözőjükben nem tapasztalt semmilyen feszültséget, persze a gyengébb produkciót követően mindig előjönnek a problémák, a csapat magyar és külföldi játékosai között viszont nincs ellentét.

– Nálunk kemény hazai fölény van és az semmiféle „légörvényt” nem okoz, hogy néhány idegenlégiós mostanában kiszorult a csapatból – jegyezte meg Szentes Lázár.

Nem érdemes

A diósgyőriek első számú szakmai felelősétől személyi kérdésekre is választ kértünk. Azt tudakoltuk, hogy a Pakson védő Tajtinak szavaz-e ismét bizalmat, vagy újra Rybanskyt állítja a kapu elé, Szentes Lázár nevetve így felelt:

– Ezt nem érdemes megkérdezni, mert ilyen kérdésre nem válaszolok...

Ugyanígy jártunk akkor is, amikor a sárga lapok miatti eltiltását letudó Gohér sorsáról érdeklődtünk, de senkit nem lepne meg Szentes Lázár azzal a húzásával, ha újra a kezdők közé jelölné a védőt.

Amíg a szakmai igazgató Rybanskyról és Gohérról egy szót sem volt hajlandó mondani, Rudolffal kapcsolatban meglepően szókimondó volt. A válogatottban is többször szerepelt támadó ugyanis nem találja góllövő cipőjét, így azt tudakoltuk a szakembertől, hogy meddig élvezi még a bizalmát.

– Az tény, hogy nem tud a kapuba találni és egy csatárt elsősorban az minősít, ha eredményes – felelte Szentes Lázár. – Viszont megjegyzem, hogy a Videoton és a Paks ellen is becsülettel küzdött, sokat futott és segítette a csapatot.

A mester szavaiból az csengett ki, hogy Rudolf Siófokon újra ott lesz a kezdéskor kivonuló DVTK-ban és reményei szerint előbb, vagy utóbb, de végre felíratkozik a góllövők közé.

A keddi összecsapást felvezető sajtótájékoztatón végül szóba hoztuk Youssef Sekour ügyét is. Kiderült, hogy a védekező középpályás és a klub között jogi vita bontakozott ki, az „ügy” megoldása pedig – a Szentes Lázár nevében válaszoló Kocsis Norbert sajtófőnök szavait idézve – folyamatban van...

ÉM-KT


A kezdőcsapat

A diósgyőriek összeállítását Szentes Lázár ezúttal sem nevezte meg. Mivel Luque és Abdouraman sérült, ennek figyelembe vételével a DVTK várhatóan így kezd majd: Rybansky – Vági, Vadász, Kádár, Gohér – Takács P., Elek Á. – Gosztonyi, Tisza, Gallardo – Rudolf.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!