Sport

2013.04.18. 12:26

Telt ház előtt léptek fel Amerikában

Bostonban rendezték a szinkronkorcsolya vébét, amelyen a magyar válogatott is szerepelt.

Bostonban rendezték a szinkronkorcsolya vébét, amelyen a magyar válogatott is szerepelt.Az Egyesült Államok keleti partvidékének világvárosában húsz nemzeti együttes mérte össze tudását. A tizenkilenc sportolóból tizenketten a Miskolci Jégvirág Korcsolya Klubot képviselték: a lányok első világbajnokságukon vettek részt.

– A Massachussetts állambeli metropolisz minden szempontból tökéletes vébét szervezett – mondta Gulyásné Sinka Erika, a miskolci klub elnöke, akit a szülők a küldöttség menedzserének, pszichológusának és idegenvezetőjének neveztek. – A körítésről, a tökéletes körülményekről talán felesleges is áradoznom, mindenki elképzelheti, hogy milyen volt a hangulat a Bostoni Egyetem sokezres csarnokában. Néhány európai csapat ezúttal hiányzott a mezőnyből, nem nevezett például Anglia és Svájc, holott válogatottjaik korábban örökös szereplői voltak a vébéknek. A versenyek telt ház előtt zajlottak, ennek az a magyarázata, hogy Amerikában nagyon kedvelt műfaj a szinkronkorcsolya.

Az elvárás szerint

A magyar válogatott a 18. helyet szerezte meg, ezzel megfelelt az előzetes elvárásnak.

– A papírforma szerint a 16-18. „fokozatra” számíthattunk – folytatta Gulyásné Sinka Erika. – Nem remélhettünk többet-jobbat, hiszen csak októberben kezdtünk el edzeni, a lányok az egyik héten Budapesten, a másikon Miskolcon tréningeztek. Időben összeálltunk, de fiataljainknak a vébé előtt még nagy szükségük lett volna egy-két nemzetközi nemzetközi versenyre ahhoz, hogy formába lendüljenek, szokják a légkört és szemügyre vegyék, hogy miben is kell fejlődniük, előrelépniük. A csapatot kinn a balszerencse is hátráltatta, hatan ugyanis elkaptak valamilyen fertőzést, hasmenésük volt, de kűrjükre összeszedték magukat. A nyolc nap alatt egyébként küldöttségünk nem csupán Bostonnal ismerkedhetett meg, a gyerekek magánút keretében New Yorkba is ellátogattak.

ÉM-KT

A tények

A világbajnokság végeredménye: 1. Finnország, 2. Kanada, 3. Egyesült államok, ... 18. Magyarország (Bartha Inez, Afonyi Márta, Flekács Alexandra, Hercsik Tímea, Rácz Izabella, Havasi Emese, Vágner Barbara, Pletenyik Lili, Szabó Lilla, Tóth Zsófia, Osváth Katalin, Hankó Ágnes,

edző: Gulyás Erika és Sárközi Bettina).

"Megmutattuk mire vagyunk képesek"

A magyar válogatott egyik oszlopos tagja a miskolci Pletenyik Lili így foglalta össze élményeit: „Köszönettel tartozunk szüleinknek és a Kósa Lajos elnök vezette Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek azért, mert finanszírozták a szereplésünket és ezzel páratlan lehetőséget teremtettek számunkra. Boston tökéletes helyszíne volt a világbajnokságnak: semmiben sem szenvedtünk hiányt, az ellátás és a szervezés szinte hibátlan volt. A helyi közönség pedig példás és hálás volt egyszerre, nekünk, mint ismeretlen csapatnak is egy emberként szurkolt az egész csarnok, csaknem nyolcezer ember. Ha nehézségek árán is, de büszkén állítom, hogy megmutattuk mire vagyunk képesek. Bebizonyítottuk, hogy a sportág ezen szakága is fejlődőképes és megéri sok munkát belefektetni ebbe a szakágba. Hatalmas élménnyel gazdagodtunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!