Sport

2013.04.20. 12:19

Szentpétervárról erősítenek

Miskolc - Komoly szakmai tudással rendelkező edzőt keresett a Miskolci Jégvirág Korcsolya Klub és a jelek szerint talált is.

Miskolc - Komoly szakmai tudással rendelkező edzőt keresett a Miskolci Jégvirág Korcsolya Klub és a jelek szerint talált is.

A fennállásának húsz esztendős évfordulóját ünneplő egyesület egyre sikeresebb munkát végez: szinkronkorcsolyázóik a napokban tértek haza az egyesült államokbeli Bostonból, ahol a világbajnokságon képviselték színeinket, most pedig arról kaptunk hírt, hogy Oroszországból erősítik meg szakmai stábjukat.

Jelentkezett

– Felhívásunkat elküldtük több nemzeti szövetségnek és különböző szervezetnek – mondta Gulyásné Sinka Erika, a Miskolci Jégvirág Korcsolya Klub elnöke. – Erre jelentkezett nálunk a szentpétervári Tatjana Kokoreva, aki egykor műkorcsolyázó volt, párosban érte el sikereit. Először felvettük a kapcsolatot, majd egyhetes, úgynevezett próbamunkára hívtuk meg. Egy hetes itt-tartózkodása során megnéztük az edzéseit, ismerkedtünk és sokat beszélgettünk. Közben egymásra találtunk, ennek következtében Tatjana a nyártól egy szezonra hozzánk szerződik – az pedig a jövő zenéje, hogy utána miként döntünk. A tervek szerint júliusban tér vissza hozzánk és kezdi meg tevékenységét nálunk.

Központ lesz

Tatjana Kokoreva foglalkoztatására a klubnak azért van szüksége, mert Miskolc – a honi sportkoncepció és -vezetés hathatós támogatásával – kiemelt utánpótlás központ lesz és a bázis működtetése nem képzelhető el képzett tréner nélkül.

– Fejlődésünk csak akkor maradhat töretlen, ha előre menekülünk – folytatta Gulyásné Sinka Erika. – A miskolci jégcsarnokban ideális körülmények állnak rendelkezésünkre, most nagyot lépünk előre a szakmai munka terén, aztán szélesítjük a sportág helyi alapjait. Kokoreva a mű- és a szinkronműfajt egyaránt oktatni fogja, teljesen biztos vagyok benne, hogy valamennyiünk megelégedésére. Azt is elárulom, hogy érkezése kapcsán kialakult bennünk egy olyan vágy, mely szerint műkorcsolyapárost akarunk kialakítani. Ehhez „csupán” arra van szükségünk, hogy találjunk egy lányt és egy fiút: olyanokat, akik még fiatalok, ambíciózusak, sikerre éhesek. Szép lenne, ha az országos bajnokságon valamikor egy miskolci duó is beleszólna a végelszámolásba.

- ÉM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!