Sport

2013.04.02. 13:09

Ráhangolódtak a szezonra a triatlonosok

Tiszaújváros - Jó szokásukat folytatták március 29-én, pénteken a tiszaújvárosi triatlon események reszortosai. Jelesül: a szezon kezdete előtt ezúttal is átbeszélték a rájuk váró közös feladatokat.

Tiszaújváros - Jó szokásukat folytatták március 29-én, pénteken a tiszaújvárosi triatlon események reszortosai. Jelesül: a szezon kezdete előtt ezúttal is átbeszélték a rájuk váró közös feladatokat. A Garden Panzióban Dr. Márkus Gábor, a TVK-Mali TK örökös, tiszteletbeli elnöke, a TVK Triatlon Nagyhét főrendezője, Márkus Gergely, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportigazgatója, a tiszaújvárosi viadalok versenyigazgatója és Lehmann Tibor, a klub új elnöke, egyben vezetőedzője vázolta fel az idei teendőket, melyek közül az első a Jabil 3próba, rajt április 21-én, a kerékpározással. A folytatást a május 18-19-i XXII. Tisza Triatlon - a Triatlon Magyar Nagydíj nyitánya - jelenti, melynek keretében a klubcsapat országos bajnokság, valamint az egyéni ranglista verseny mellett, Magyarországon először a paratriatlon országos bajokságot is megrendezik. Június 16-án következik a Jabil 3próba úszása, majd augusztus 3-án indul a 15. Triatlon Nagyhét, mely augusztus 11-ig tart. A Nagyhét csúcspontját ezúttal is az ITU Triatlon Világkupa jelenti, melyet a tavaly debütált, kétnapos - selejtezőből és döntőből álló - formában hívnak majd életre. Márkus Gergely prezentációjából kiderült, hogy a még látványosabb verseny érdekében néhány ponton változtatnak a kerékpáros- és futó pályán, melynek köszönhetően még jobban figyelemmel kísérhető lesz a rangos erőpróba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!