Sport

2013.04.11. 11:19

Partvonal: Visszavonulás

"<em>Mit keres nálunk egy nem túl magas, erősen fociközépkorú spanyol, aki úgy tette a labdát, hogy az ragadt a címzetthez.</em>" - <strong>Molnár István jegyzete</strong>.

"Mit keres nálunk egy nem túl magas, erősen fociközépkorú spanyol, aki úgy tette a labdát, hogy az ragadt a címzetthez." - Molnár István jegyzete.Cigankov, Dohot, Parhomenko, Nasztasevszkij, Subin, Szvisztun, Adzsojev, Frunza, Kamber és a többiek. A kilencvenes évek elején kezdtek szivárogni Diósgyőrbe az első légiósok, Délről és Keletről, akik vagy abban bíztak, hogy több pénzt kereshetnek, mint otthon, vagy abban, hogy netán később elmehetnek Miskolctól Nyugatabbra. Közülük kevesen lettek „Istenek”, ami szurkolói nyelvről lefordítva annyit jelent, hogy így, tizenöt-húsz évvel később is van róluk egy sztori, egy kitörölhetetlen mozdulat, ami rögtön beugrik, ha nosztalgiázásra kerül sor két sör között, a szünetben, mikor már a szotyi is elfogyott.

2011 elején csodálkozva kérdeztük a mellettünk állótól, azon az edzőmeccsen, hogy vajon mit keres nálunk egy nem túl magas, erősen fociközépkorú spanyol, aki úgy tette a labdát, hogy az ragadt a címzetthez. Az aktuális világbajnok országból jött, profi hozzáállással, szemlélettel, azzal az elgondolással, hogy segítsen egy általa addig teljesen ismeretlen nemzet még ismeretlenebb klubjának visszakerülni a magyar élvonalba. Előtte nem volt csapata, csak edzett, ennél fogva vélhetően örült annak is, hogy végre dolgozhat, csinálhatja azt, amit szeret, még ha kevesebb díjazásért is, mint előtte, hazai füvön.

Azóta Békéscsabától Szombathelyig minden, magát focidrukkernek tartó megismerte azt a bizonyos balt, különösen a kapusok szíve szorult össze, ha meglátták José nevét a kezdőben. Nem játszott mindig jól, nem futott mindig maratont a meccseken, de ezt hiú ábránd is lett volna tőle remélni. Őt nem ezért kedvelte meg a kevésért is hálás diósgyőri közönség. Februárban még úgy látszott, dübörög benne a tenni akarás, a nagyérdemű úgy számolt, marad még legalább egy szezont. De mégse. Visszavonul. Mit is kívánhatnánk neki, mint sok szép labdarúgás mentes napot, sikeres civil életet. Aztán majd egyszer talán elmeséli, hogy igazából mi vezetett a visszavonulásról szóló döntésig.


Miskolc - Már egy hónappal ezelőtt eldőlt, hogy a DVTK spanyol középpályása befejezi pályafutását.

Miskolc - Februárban még játszani akart a középpályás, most pedig hirtelen (?) visszavonul a szezon végén.

A szezon végén szögre akasztja a stoplist a Diósgyőr 35 éves spanyol középpályása - jelent meg a klub hivatalos honlapján.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!