Sport

2013.04.28. 15:58

MTK vs. DVTK - Együtt néztük: Támadójátékból elégtelen

Miskolc - Sajti Viktorral, az MLSZ megyei igazgatójával követtük a diósgyőriek meccsét.

Miskolc - Sajti Viktorral, az MLSZ megyei igazgatójával követtük a diósgyőriek meccsét.Az ismert sportvezető súlyos kritikát fogalmazott meg az MTK Budapest – DVTK NB I-es találkozó első félidejéről:

Mit akartak?

– Meglepett a mérkőzés eseménytelensége: hosszú percekig békés játszadozást láttam, alig törtek a hálóra a játékosok. A tévéközvetítés statisztikai összefoglalójában elhangzott, hogy egyetlen egyszer ment kapura a labda és ebből is gól született. Nem tudom, hogy mit akartak a diósgyőriek, akiktől lényegesen többet vártam. Már-már arra gondoltam, hogy a hirtelen bejött nagy meleg zavarta meg őket, de ezt a gondolatot gyorsan elvetettem, mivel a profikat nem zavarhatja az időjárás. Csendes magányomban megjegyeztem azt is, hogy az élvonalban ettől sokkal nagyobb iram és színvonal várható el.

Sajti Viktor a szünetben megemlítette, hogy Kovac Zoltán biztosan felrázza majd fiait, akiktől nyilván azt kéri majd, hogy sokkal bátrabban futballozzanak.

– Ez be is következett – folytatta az igazgató. – A csereként beállt Tisza Tibor vérbeli csatárhoz illő megoldással kicselezett vagy öt MTK-védőt, megoldotta a nehezét, majd szerencsétlenségére a kapufát találta el. Ekkor biztos voltam benne, hogy kiegyenlítenek a diósgyőriek. Takács bátran lövöldözött és társai is aktívabbá váltak, a nagyon várt találat azonban elmaradt. Miután a kék-fehérek megszerezték második góljukat, már nem volt miről beszélni. Az aktívabb MTK megérdemelten diadalmaskodott – soraiban több tehetséges, akadémiás fiatal bontogatja „szárnyait” –, a DVTK-ról pedig csak azt tudom mondani, hogy nem ez volt a legjobb mérkőzése, támadójátékból egyenesen újra megbukott. Nehéz helyzetben van mesterük, azonban remélem, hogy majd kitalál valamit soraik rendezése érdekében.

Fenntartja

Sajti Viktor visszatért a szombaton közölt gondolataira is:

– Fenntartom azt a véleményemet, hogy a DVTK hazai mércével mérve klasszis futballistákkal rendelkezik, sokkal többre képes, valami tehát egyszerűen nem stimmel a csapat körül. Az egyéni teljesítmények hétről-hétre szerényebbek a várttól, most is csupán Takács Péter igyekezetét tudom honorálni.

ÉM-KT


"Aki kint volt a mérkőzésen, vagy televízión keresztül nézte, láthatta: a 60. perc után már szinte csak vonszolták magukat a játékosok" - nyilatkozta Kovac Zoltán az MTK meccs után.

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 25. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája az MTK vendégeként lépett pályára szombaton 14 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Nézzük együtt: az MTK Budapest – DVTK meccset Sajti Viktorral, az MLSZ megyei igazgatójával követjük majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!