Sport

2013.04.17. 08:29

Megégett a DVTK a balatoni verőfényben

Váratlan, nagy különbségű vereséget szenvedett az akaratgyenge Diósgyőr a siófoki pótláson.

Váratlan, nagy különbségű vereséget szenvedett az akaratgyenge Diósgyőr a siófoki pótláson.A labdarúgó NB I 20. fordulójából elhalasztott meccsét pótolta be kedden délután a Diósgyőri VTK csapata, az FGSZ Siófok vendégeként. Ezt a mérkőzést eredetileg március közepén játszották volna, ha nincs az a ,,rohadt nagy hó”, ahogy a helyi műsorközlő fogalmazott. Hó és tél helyett nyárias napsütésben léphettek pályára a csapatok ezen a szép keddi délutánon, gyér érdeklődés mellett. A két csapat céljai nagyon eltérőek a bajnokságban, a Siófok a kiesés elől menekülne, a Diósgyőr pedig nemzetközi kupaszereplést érő hely elérésért hajt, így az esélyek a vendégek mellett szóltak. A piros-fehér drukkerek többsége viszont nem csak szimpla győzelmet várt csapatától, hanem jó játékot is. A kettő együtt régen jött együtt, úgyhogy fel volt adva a lecke a DVTK játékosai számára.

Föléjük nőttek

De ez első félidőben ennek nem sikerült megfelelniük. Nagyon nem. Ugyan a 12. percben Rudolf gólt szerzett, és úgy tűnt, hogy 380 nap után végre ismét tétmeccsen szerzett gólnak örülhet, de hamar kiderült, hogy korai volt a vigadalom, mert a partjelző beintését követően lesállás miatt kifelé következett szabadrúgás. A hazai csapat, ahogy azt várni lehetett, kontrákra játszott, ezúttal sem szégyellte átadni a területet ellenfelének, csakhogy ezzel a diósgyőriek nem tudtak mit kezdeni. Hiába jutott szóhoz a vendégeknél több technikás játékos, nem tudták ezt érvényesíteni, a hazaiak akaraterőben a fehér mezesek fölé nőttek. Nagyon kifejező volt a 20. perc, amikor Dajic révén tulajdonképpen kibirkózta első helyzetét a Siófok. És ezt követően is a kék-sárgáknak voltak lehetőségeik, lövéseik, az egyszemélyes hazai ultratábor, egy 60 év feletti Siófok sálas öregúr nagy örömére. A 100 fős vendégtábor olykor perceken át némán szemlélte azt a gyenge produktumot, amit a DVTK játékosai nyújtottak az első félidőben, és amikor felocsúdtak, akkor ébresztőre serkentették kedvenceiket. Igazából nem is volt meglepetés, hogy a hazaiaknak sikerült bepasszírozniuk egy gólt az első játékrészben, az első szögletük után. És az sem, hogy a vezető góljuk után is kapura veszélyesebbek voltak a Balaton-partiak, vagyis az első félidő egyértelműen az övék volt.

Fordulás után

A térfélcserét követően a DVTK kezdőcsapata (amelyben a múlt pénteki, paksi vereséget követően nem kapott helyet Tajti kapus, Takács P., Hanek és Luque, szemben az eltiltását letöltő Rybanskyval, Gohérrel, valamint a támadójáték erősödése reményében kezdővé avanzsálódott Seydivel és Gallardóval) nem változott, majd nyolc perc elteltével bejött Gosztonyi, aki első labdaérintéséből az első valamirevaló lövést eresztette el a vendégek részéről. A biztató jel után nem sokkal azonban ismét kapitulált a diósgyőri védelem, és ezzel olyan mélyre kerültek, ahonnan egy nagyobb hittel, és akarással játszó csapattól is bravúr lett volna visszajönni. Hát még a DVTK-nak. Sajnos, ezen a napon is egymástól várták a feltámadást a kényelmes diósgyőri sztárocskák, akik ezúttal sem voltak képesek csapatként küzdeni. Olyannyira nem, hogy a harmadik gombócot is megkapták ezen a meccsen, ami után a vendégdrukkerek leszedték a kerítésre kiakasztott zászlóikat, ezzel jelezve, hogy ezen a napon ezzel a DVTK-val nem tudnak azonosulni. Ezen a mérkőzésen nem, hogy jól nem játszott a Diósgyőr, hanem csúfos vereséget szenvedett, negatív jött a negatívval. Hogy lesz-e ezt követően fordulat, a vasárnapi, Ferencváros elleni hazai bajnokiig, most még nem tudni. Ahogy azt sem, hogy mikor és kinél fogy el Leisztinger Tamásnak, a DVTK háttértulajdonosának türelme.

ÉM-BCS



Tavaly Siófokon

Szinte pontosan egy éve, 2012. március 30-án, a 22. fordulóban játszott Siófokon a Diósgyőr, és azon a találkozón váratlan vereséget szenvedett. Érdekesség, hogy az első gólt akkor is a 32. percben kapta a csapat, amit ugyan azon a napon nem követett újabb, de az egygólos vereség akkor Benczés Miklós vezetőedző állásába került.


Jegyzőkönyv:

FGSZ Siófok – Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)

Siófok, 350 néző. V.: Bognár T. (Szpisják, Medovarszki)

FGSZ Siófok: Kurucz (6) – Fehér (7), Tímár (6), Takács Z. (6), Fejes (6) – Gál A. (6), Kecskés (6) – Pál Sz. (6), Melczer (7), Nagy T. (6) – Dajic (7). Vezetőedző: Horváth Károly.

Diósgyőri VTK: Rybansky (5) – Vági (4), Vadász (4), Kádár (4), Gohér (4) – Fernando (4), Elek Á. (4) – Gallardo (4), Tisza (4), Seydi (4) – Rudolf (4). Szakmai igazgató: Szentes Lázár.

Csere: Gallardo helyett Gosztonyi (5) az 54., Pál Sz. helyett Máté (6) a 64., Fernando helyett Bacsa (-) a 66., Elek Á. helyett Takács P. (-) a 78., Fejes helyett Fodor M. (-) a 78., Nagy T. helyett Menyhárt A. (-) a 83. percben.

Sárga lap: Gál A. az 59., Pál Sz. a 63., Vadász a 65., Fehér Z. a 68. percben.

Gólszerző: Dajic (1-0) a 32., Fehér Z. (2-0) az 57., Máté (3-0) a 74. percben.

Horváth Károly: – Köszönöm az elismerést, mégpedig azért, mert tisztában vagyunk vele, milyen ellenfél játszottunk. Ez a győzelem bravúr kategóriába tartozik. Nem tudtuk volna elérni, ha nem ilyen egységes a csapat. A fiúk tettek a győzelemért, gratulálok nekik. Még annyit, hogy nálunk csak akkor van prémium, ha bennmaradó helyen állunk, de most az a döntés született, ezt be is jelentettem az öltözőben, hogy annak ellenére kapnak prémiumot, hogy nem állunk ilyen helyen, mert ez egy nagy siker volt.

Szentes Lázár: – Az eredmény nagyon rossz, a teljesítmény ezzel egyenes arányos. Eddig is voltak gondjaink, problémáink, ezzel a vereséggel ezek megszaporodtak. Gratulálok a Siófoknak.


A gólok története

32. perc: Az első hazai szögletet Melczer végezte el a baloldalról, remek beívelését Pál Sz. fejelte a jobb felső sarok felé, ahol Rybansky bravúrral mentett. A kipattanóból Pál Sz. azonban ismételhetett, ellőtte a labdát a vendégkapus mellett, amelyet Dajic a bal alsó saroknál, egy méterről segített a gólvonal mögé, 1-0.

57. perc: A balról érkező beadásba két siófoki játékos között Rybansky ugyan bele ütött, de a vendég 16-os jobb sarkánál Fehér Z. szedte össze a játékszert, aki pár lépés után kapura küldte, a labda a visszahátráló Kádár lábáról perdült a gólvonal mögé, 2-0.

74. perc: A bal sarokból, a szögletzászló közeléből Nagy T. adta be remekül a labdát, az érkező Máté pedig 9 méterről, fejjel a kapu bal oldalába küldte a játékszert, 3-0.


"Nem érdemes ezt a mérkőzést elemezgetni..." - nyilatkozta szűkszavúan Szentes Lázár a Diósgyőri VTK Siófokion elszenvedett veresége után.

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 20. fordulójából elhalasztott mérkőzését a Siófok vendégeként a Balaton partján pótolta a DVTK gárdája kedden 16 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!