Sport

2013.04.29. 13:17

Lehmann Bence nyerte a sprint-befutót

Kilenc éremmel - köztük három arannyal - tértek haza a TVK-Mali Triatlon Klub versenyzői a Magyar Köztársaság április 27-én, Kaszón megrendezett duatlon országos bajnokságáról.

Kilenc éremmel - köztük három arannyal - tértek haza a TVK-Mali Triatlon Klub versenyzői a Magyar Köztársaság április 27-én, Kaszón megrendezett duatlon országos bajnokságáról.A tiszaújvárosiak 22 versenyzővel, akik közül legtöbben korcsoportot (serdülő, ifjúsági és junior) és ezzel távot is váltottak az idén, képviseltették magukat a rangos eseményen. Annak bizonyságára, hogy jól sikerült a váltás, a „termés” 9 érem (6 egyéni, 3 csapat), melyből három bajnoki címet is ért.

- Az élmezőny tekintetében nem nagyon voltak hiányzók, szinte a teljes válogatott jelen volt Kaszón, az utánpótlás korcsoportokban pedig hagyományosan mindenki indult, aki számít – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a TVK-Mali TK elnökétől, vezetőedzőjétől. - Érdekesség, hogy a férfi abszolút verseny sorsát a junior korosztályos Király István egy kerékpáros szökéssel döntötte el. Izgalmas volt még a serdülő leányok befutója, ahol négyen, köztük a mi sportolónk, Putnóczki Dorka sprinteltek az utolsó méterig, úgy, hogy célfotóra volt szükség a helyezések eldöntéséhez. Az ifjúsági fiúk küzdelmében Lehmann Bencének - sikeres kerékpáros szökése után is - kétszer kellett megnyerni a viadalt. Ez a korosztály együtt indult a szenior férfiakkal. A lassabban futó, de „könyörtelenül” kerékpározó, tavalyi nagyatádi ironman győztes (180 km-en 4 óra 27 percet tekert!) Bozsó Zoltán 16 km-nél felvitte a szökevényre a leszakadt ifjúsági bolyt, így a befejező 2,5km-es futás során ott is sprintben dőlt el az aranyérem sorsa.

Eredmények

U23-as kcs., férfiak: 2. Balogh Máté ,… 4. Hankó Dávid, 5. Balogh Bence. Csapat : 2. TVK-Mali TK (Balogh Máté, Hankó Dávid, Balogh Bence)

Felnőtt nők: 4. Szakály Zsuzsanna

U23-as kcs., nők: 3. Szabolcsi Fruzsina. Csapat: 1. TVK-Mali TK (Szakály Zsuzsanna, Vizi Viktória, Szabolcsi Fruzsina, edzők: Fodor Ágnes, Lehmann Tibor)

Junior kcs., leányok: 2. Vizi Viktória, 3. Király Kinga. Fiúk: 3. Marton Előd, … 6. Németh Sándor

Ifjúsági kcs., leányok: 6.Sebők Klaudia. Fiúk: 1. Lehmann Bence (edzők: Fodor Ágnes, Lehmann Tibor), …24. Tóth Máté

Serdülő kcs., leányok: 4. Putnóczki Dorka, … 11. Mátyus Lili,… 21. Filep Zsanna. Csapat: 1. TVK-Mali TK (Putnóczki Dorka, Mátyus Lili, Filep Zsanna, edzők: Fodor Ágnes, Lehmann Tibor, Filep Csaba). Fiúk: 15. Lehmann Csongor, …21. Fróna Ákos,… 26. Orosz Gergő. Csapat: 4. TVK-Mali TK (Lehmann Csongor, Fróna Ákos, Orosz Gergő)

Gyermek kcs., fiúk: 37. Berencsi Ádám

Újonc lányok: 25. Bóna Kinga, …40. Sánta Rubin Helka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!