Sport

2013.04.14. 19:02

Kétórás küzdelemben hozták Bokorék

Öt szettben nyert szombaton idegenben a Vegyész RC-Kazincbarcika gárdája.

Öt szettben nyert szombaton idegenben a Vegyész RC-Kazincbarcika gárdája.A borsodiak a férfi NB I-ben az 5. helyért zajló rájátszás első mérkőzését vívták a Szolnoki Főiskola RKSI otthonában. Gulyás és Árva gyűjtött három pontos fórt a VRCK-nak az első szettben, majd Tarjányi révén zárkózott a Tisza-parti alakulat. Bokor jó blokkja jelentett 6-8-at, aki a nyitóhelyen is maradandót alkotott. 7-11-nél ,,időzött" a vendéglátó, a pontok felváltva estek, de a Barcika tartotta előnyét. A főiskolások újabb tanácskozással operáltak (17-21), de a határozottan röplabdázó Vegyészt nem tudták kizökkenteni. A második felvonásban a hazaiak kezdeményeztek, ültek is az ütéseik, a látogató nem találta a megfelelő ritmust (8-6). Egymás mellett haladtak a felek, aprócska vezetése birtokában magabiztosnak tűnt a Szolnok (16-14). A technikai pihenő ugyanakkor használt a Vegyésznek, Kovács Z. szerváinak köszönhetően felzárkóztak ellenfelükre a vendégek. 21-23-nál már az RKSI edzőjének kellett közbeavatkoznia, ami után 23-23 lett az állás, sőt, 24-23. A VRCK viszont fejben ,,ott volt", s az újabb játszmagyőzelemmel már 2-0-a volt nekik.

Toronyai szervái

A harmadik menet egálban indult, míg 7-8-at követően összekapta magát a pályaválasztó. Elsősorban Tarjányi és Kovács S. tett hozzá sokat a Szolnok játékához, ez eredmény szintjén 16-13-at ért. Még három egységet begyűjtött Gulyás Ferenc csapata, erre Dudás András kért időt, amit megtett 22-14-nél is. A nyitásfogadása nem volt igazán jó a VRCK-nak és ültek a hazai blokkok is, vagyis szépített a házigazda. A negyedik szett nyitányaként Toronyai mozgatta meg szerváival a másik oldalt (1-5), ennek nem örült Gulyás Ferenc. Csapata fel is jött, és inkább az történt a pályán, amit a Szolnok akart (16-15). Némileg megfejelte ezen előnyét az RKSI, Dudás András 21-19-nél jobbnak látta közbenyúlni, de a Tisza-partiak lendülete kitartott a játszma végéig.

Hat-hatig nem történt ellépés az ötödik felvonásban, a térfélcsere azonban már 6-8-nál érte az együtteseket. Szép menetek, bírói tévedések tarkították a meccset, 9-12-höz érve a Szolnok kért időt. Kovács Z. nyitása után a labda a hálóról esett le a Tisza-partiak térfelére, amit a trénerek taktikázása követett. 10-14-nél Rása A. szervált, és megtette azt a szívességet, hogy a hálóba küldte a játékszert, így a kétórás csata a borsodiak győzelmével ért véget.

ÉM-MI,GF


JEGYZŐKÖNYV

Szolnoki Főiskola RKSI – Vegyész RC-Kazincbarcika

2:3 (-20, -24, 16, 21, -10)

Szolnok, 100 néző. V.: Nagy L., Széll.

Szolnoki Főiskola RKSI: Bede, Bodonyi, Szőllősi, Rása A., Tarjányi, Kovács S. Csere: Bene (liberó), Tóth, Illés, Rása G. Edző: Gulyás Ferenc.

Vegyész RC-Kazincbarcika: Dudás, Kovács Z., Toronyai, Árva, Gulyás, Bokor. Csere: Szántai (liberó), Szabó, Balázs, Kiss. Edző: Dudás András.

Gulyás Ferenc: – Gratulálok a Barcikának, kedden folytatjuk.

Dudás András: – Jól kezdtük a meccset, sajnos utána a játék állóképességünk kevés volt. Ezért volt szükség az öt szettre.

Az egyik fél két sikeréig tartó párharc állása: 1-0, a Vegyész RC-Kazincbarcika javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!