Sport

2013.04.23. 14:57

Cselgáncs Eb - Ungvári Miklós: most sem küzdök meg az öcsémmel

Budapest, 2013. április 23., kedd (MTI) - A budapesti cselgáncs Európa-bajnokságon sem küzdene meg öccsével, Attilával Ungvári Miklós, a magyar válogatott legeredményesebb és legtapasztaltabb tagja.

Budapest, 2013. április 23., kedd (MTI) - A budapesti cselgáncs Európa-bajnokságon sem küzdene meg öccsével, Attilával Ungvári Miklós, a magyar válogatott legeredményesebb és legtapasztaltabb tagja.

A háromszoros Európa-bajnok, háromszoros Eb-második és vb-harmadik, tavaly pedig olimpiai ezüstérmes dzsúdós ezúttal már nem 66, hanem 73 kilogrammban lép tatamira, ahol kétéves doppingeltiltása után idén visszatért testvére is indul.

"Biztos, hogy nem küzdünk meg, nincs forgatókönyvünk arra az esetre, ha szembekerülünk, majd a meccs előtt megbeszéljük, hogy melyikünk van jobb formában - mondta kedden az MTI-nek a 32 éves versenyző. - Ha pedig netán a döntőben kerülünk össze, akkor az érmek úgyis a családban maradnak, mindegy, melyikünket hirdetik ki győztesnek."

A ceglédiek büszkesége hozzátette, egyikükkel szemben sincs szó nagy elvárásokról, mivel Attila nemrég kezdte újra a versenyzést, ő pedig egy súlycsoporttal feljebb ment, ahol még nincs komoly eredménye.

Ungvárit a hazai környezet is motiválja, mivel ekkora erőpróbán még nem szerepelt Magyarországon - ahol az eddigi egyetlen egyéni felnőtt Eb-t 1981-ben rendezték, csak férfiaknak -, eddigi Eb-aranyait Mariborban, Tbilisziben és Isztambulban szerezte.

Az új kategóriáról szólva a válogatott korelnöke elmondta, nincsenek fogyasztási problémái, mivel a hétfőn mért 71,70 kilójával "alulról" van messze a 73 kilogrammtól.

Ami a hosszú távú terveit illeti, Ungvári közölte, nemrég a 2016-os riói olimpiáig szóló támogatói szerződést írt alá egy céggel, és ha egészségi állapota engedi, szeretne még három évet versenyezni.

"Kovács Anti lebeg előttem példaként, aki 33 évesen még ott volt a debreceni csapat Eb-n. A dzsúdóért élek, és ameddig csak lehet, csinálom" - tette hozzá.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!