Sport

2013.04.01. 16:56

A Diósgyőri Gimnáziumban folytatódik a hagyomány

Kamarás Kupa lesz Miskolcon, immáron huszonhetedszer.

Kamarás Kupa lesz Miskolcon, immáron huszonhetedszer.A Diósgyőri Gimnáziumban huszonhetedszer rendezik április 11-12-én a Kamarás Kupa kosárlabdatornát, amelyre megyénk négy-négy legjobb leány és fiú együttesét hívták meg. Köztudott, hogy az intézményben a Kamarás-házaspár rakta le a sportélet alapjait, s az eseménnyel emlékeznek a néhai kiváló testnevelő tanárokra.

Páratlan sikerek

Kamarás Istvánné Rohonczy Mária atléta és kosárlabdázó volt – mondta Péter Barnabás, a Diósgyőri Gimnázium igazgatója. – Az egykori sokszoros magyar bajnokot és válogatottat 2005-ben választották be a honi kosárlabdasport elmúlt ötven évének ötven legjobb játékosa közé. Férje, Kamarás István szintén atlétizált, de kosárlabdában eredményesebb volt. Trénerként sikereket ért el Jugoszláviában, ahol hozzájárult a sportág meghonosításához. 1950-ben került Diósgyőrbe, ahol páratlan sikereket ért el. Testnevelő tanárként mindketten tanítottak, formálták az ifjúságot, rajongtak a gyerekekért és diákjaik is nagyon kedvelték őket. Az emléktornára szeretettel várjuk egykori kollégáikat, barátaikat, a sportág kedvelőit és az érdeklődőket egyaránt.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!