Sport

2013.03.11. 20:49

VRCK: az utolsó előtti menet

Kazincbarcika - A Vegyész a rájátszás utolsó előtti körében a MAFC ellen csatázik, két nyert összecsapásig.

Kazincbarcika - A Vegyész a rájátszás utolsó előtti körében a MAFC ellen csatázik, két nyert összecsapásig.A férfi röplabda NB I rájátszását folytatja a Vegyész RC-Kazincbarcika együttese: a kék-sárgák az 5-8. helyért zajló, két nyert meccsig tartó csatában a MAFC-BME MAPEI együttese ellen lépnek pályára. Az alapszakaszt a két gárda egymás mögött zárta a tabellán, a Vegyész lett az ötödik, a fővárosi csapat a hatodik, így a pályaelőny a VRCK-nál van. Vagyis ha a kedden 17.30-kor kezdődő barcikai csatát követő, csütörtöki fővárosi összecsapás után 1-1 lesz az állás a győzelmek számát tekintve, akkor vasárnap még egyszer egymásnak feszülnek a felek, az észak-borsodi városban.

Ez utóbbira jó esély van, annak ellenére, hogy az alapszakaszban mindkétszer a Barcika nyert (októberben hazai pályán 3:2-re, januárban idegenben 3:0-ra).

– Egyik meccsből sem lehet kiindulni azok közül, amit az alapszakaszban játszottunk, mert azóta nálunk és ellenfelünknél is történt több változás a játékoskeretben – mondta Dudás András, a VRCK szakvezetője. – Ami nálunk történt az a szimpatizánsaink körében jól ismert, az valószínűleg kevésbé, hogy a MAFC az elmúlt hetekben több új játékost is szerződtetett, köztük három fiatalt, és nem is megy nekik rosszul. Hogy más ne mondjak, az elődöntőben, saját pályájukon nagy csatára, ötszettes meccsre késztették a vendég kecskemétieket. Bő a fővárosiak kerete, emiatt tulajdonképpen készülni sem lehet belőlük, mert sokat változtattak az elmúlt időszakban, akár egy meccsen belül is. Persze talán ebből következően még nem teljesen kiforrott a csapatjátékuk, de ha jó napot fognak ki, akkor iszonyú nehéz dolgunk lesz.

Beesik-e Gulyás?

Dudás András elmondása szerint csapatában mindenki egészséges, csak a ,,szokásos” munkahelyi elfoglaltságok miatt hagytak ki tréningeket a játékosok. Ez utóbbi miatt kétséges, hogy Gulyás ott tud-e lenni a pályán, mert neki a meccs napján Budapesten van jelenése, és nem biztos, hogy végez olyan hamar, hogy hazaérjen az összecsapásra.

– Ellenfelünk szélsői és feladói sem túl magasak, így elméletileg lenne hová felépíteni a támadásokat, kérdés, hogy mennyire fog sülni ezen a napon a fiúknak – fejtegette a VRCK edzője. – Ha a jobbik arcunkat mutatjuk, akkor nem lesz gond, és megnyerjük ezt az első meccset. Aztán a folytatásban, ha nem kettőből, akkor majd háromból valahogy csak hozzuk majd ezt a párharcot.

A VRCK a rájátszás utolsó körében, a helyosztón, az 5. vagy a 7. helyért a Szolnoki Főiskola RKSI – Pécsi TE-PEAC csata egyik szereplője ellen lép pályára, a versenykiírás szerint április 13-20-a között.


A párharc programja

  • Március 12. (kedd), 17.30: Vegyész RC-Kazincbarcika – MAFC-MBE MAPEI
  • Március 14. (csütörtök), 18.30: MAFC-MBE MAPEI – Vegyész RC-Kazincbarcika
  • Március 17. (vasárnap), 17.30: Vegyész RC-Kazincbarcika – MAFC-MBE MAPEI (amennyiben szükséges)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!