Sport

2013.03.14. 22:52

Vegyész RC: Rosszabbul jöttek ki az ötből

A második találkozót elveszítette a VRCK, így harmadik meccs dönt arról, melyik gárda megy az 5. helyért.

A második találkozót elveszítette a VRCK, így harmadik meccs dönt arról, melyik gárda megy az 5. helyért.A férfi röplabda NB I-ben az 5-8. helyért küzd a Vegyész RC-Kazincbarcika alakulata, amely a MAFC elleni első felvonást jó játékkal hozta kedden – ezért meg volt az esélye arra, hogy lezárja a csatát már csütörtökön este idegenben. A borsodiak baleset miatt a tervezettnél később érkeztek meg Budapestre, a meccs színhelyére, s bár volt bemelegítés, az szűkebbre sikerült, igaz, így is mintegy negyed órával csúszott a kezdés. Részben emiatt nem koncentráltak úgy Kovácsék az első szettben, ahogyan kellett volna, amire a házigazda ráérzett, és a játék során összegyűjtött öt-hat pontos előnyét a menet végéig megtartotta.

Pszichésen összerázta

A második játszmának egy teljesen más VRCK ,,ment neki", jó felfogásban röplabdázott Dudás András edző csapata, amelyben több remek egyéni megmozdulás is akadt. Vocskó nyitássorozata viszont megálljt parancsolt Árváéknak, és gigászi küzdelem bontakozott ki a játéktéren. A felek elmentek egészen harmincon túlra, ahol a Vegyész tudott két pontnyi különbséget összeszedni, és ezzel egyenlített. Ez a siker pszichésen még jobban összerázta a vendégeket, és a lendület kitartott a teljes harmadik felvonásban – ami azt jelentette, hogy a látogatók magabiztos teljesítménnyel fordítottak az álláson. A következő szettre kényelmessé vált a VRCK, amely a budapestiekkel váltottan vezette eme játszmát. A korábbinál enerváltabb Barcika vétett néhány hibát, ami elegendő volt ahhoz a MAFC-nak, hogy döntő menetet csikarjon ki.

Kiélezett volt az ötödik játék is, elhúzni egyik együttes sem tudott a másiktól, igaz, nyolcnál két pontos előnye volt a hazaiaknak. Aztán megint egyenlő lett az állás, a hajrában azonban picivel jobban összpontosítottak a fővárosiak – akik így győztek.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása: 1-1. A harmadik összecsapást vasárnap 17.30-tól rendezik Kazincbarcikán.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

MAFC-BME-Mapei – Vegyész RC-Kazincbarcika 3:2 (19, -31, -15, 21, 12)

Budapest, 50 néző. V.: Horváth, Éva.

MAFC-BME-Mapei: Vocskó, Takács, Sow, Farkas, Tari, Molnár. Csere: Tihanyi (liberó), Libor, Búzás. Edző: Novák László.

Vegyész RC-Kazincbarcika: Balázs, Csizmadia, Kovács, Bokor, Árva, Dudás. Csere: Szántai (liberó), Szabó M. Edző: Dudás András.

Novák László: - Örülök, hogy nyertünk egy jó meccsen, és annak is, hogy vasárnap újra találkozunk.

Dudás András: - Sajnos, nem tudtunk úgy nyitni, mint otthon és több hibát is vétettünk, ezért megérdemelten nyert a MAFC. Remélem, vasárnap egy jó találkozón tudunk nyerni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!