Sport

2013.03.13. 15:02

Vegyész RC: A szabadnapért (is) harcolnak

Csütörtökön este Budapesten szerepel a Vegyész RC-Kazincbarcika NB I-es férfi röplabda csapata.

Csütörtökön este Budapesten szerepel a Vegyész RC-Kazincbarcika NB I-es férfi röplabda csapata.A sárga-kékek a rájátszás keretében az 5-8. helyért küzdenek és csütörtökön 18 óra 30 perctől második meccsüket vívják a MAFC-BME MAPEI gárdája ellen. A két együttes közötti, kedden este játszott első találkozót simán nyerték a barcikaiak, akik újra esélyesként lépnek pályára.

Jól játszottak

– Mindenképpen örültünk az első mérkőzésnek és az eredménynek – mondta Dudás András, a Vegyész RC-Kazincbarcika vezetőedzője. – Végre kevés hibával és jól játszottunk, viszont azt nem szabad elfelejtenünk, hogy ez a párharc még nincs lefutva. Persze nem festjük az ördögöt a falra, de tudjuk, hogy a több van a fővárosiakban attól, mint amit Kazincbarcikán produkáltak ellenünk. Valami nem stimmelt náluk, jóllehet azzal is tisztában vagyunk, hogy minden csapat annyit nyújt, amennyit a másik megenged neki.

A tréner ezután kijelentette, hogy azért is nehéz mérkőzésre számítanak, mert a fővárosiak kis teremben szerepelnek, csarnokukat a szűkösség jellemzi, ott nincs kifutó.

– Ha pedig nem tudunk úgy nyitni, ahogyan akarunk, akkor ellenfelünk több tud majd a meccshez hozzátenni – folytatta Dudás András. – Kazincbarcikán a mezőnyben egyszerűen nem engedtük őket játszani, mert úgy támadtunk, hogy erre esélyük sem volt, nem jött ki belőlük az, amire képesek. A rövid labdamenetek nekünk kedveztek, hosszú alig akadt, Budapesten azonban csütörtökön este nagyobb terhelésnek leszünk kitéve. Az első összecsapáson nagyon jól csináltuk a dolgunkat, mentek a begyakorolt „sablonok”, így nagyobb energiákat nem emésztett fel a találkozó. Ha megismételjük ezt a produkciót, akkor nem lehet kétséges, hogy véget ér a két győzelemig tartó párharc. Úgy látom, hogy a fiúk is szeretnének egy szabad hétvégét maguknak és nem a röplabdával akarnak törődni, de ezt majd meglátjuk, csütörtökön este mindenre fény derül.

Ketten csatlakoznak

A Vegyész RC-ben mindenki harcra készen várja a találkozót, sérültjük, betegük nincs. Sportolóik közül kedden Gulyás munkahelyi, Germuska pedig tanulmányi okok miatt hiányzott, most valószínűleg ők is csatlakoznak társaikhoz. Ebben az esetben bővül a keretük és még nagyobb változtatási lehetőségei lesznek Dudás Andrásnak.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!