Sport

2013.03.04. 11:59

Szurkolói tiltakozás Diósgyőrben március 9-én

"<em>Március 9-én egy figyelemfelhívásra szeretnénk invitálni mindannyiótokat, hogy megmutassuk, a diósgyőriek ismét segítik egymást, ha baj van. Mindenkire szükségünk van!</em>" - olvasható a diósgyőri szervezett szurkolói csoportok közleményében.

"Március 9-én egy figyelemfelhívásra szeretnénk invitálni mindannyiótokat, hogy megmutassuk, a diósgyőriek ismét segítik egymást, ha baj van. Mindenkire szükségünk van!" - olvasható a diósgyőri szervezett szurkolói csoportok közleményében.

Sanyarú idők jönnek, hiszen hozzánk is megérkezett a modern foci. Beléptető rendszerrel, névre szóló jegyekkel, központi adatbázissal, kameraerdővel, már az útban lévő zajmikrofonokkal, s ki tudja még milyen intézkedésekkel. A korábbi kompromisszumok után most jött el az a pont, amely után kijelentjük: ez így nem mehet tovább.

A Magyar Labdarúgó Szövetség nem a csalókban, a bukott, de folyamatosan ismét munkát szerző edzőkben, a minősíthetetlen színvonalú fociban és stadionokban látja az egykor szebb napokat látott labdarúgásunk lépfenéjét, hanem bennünk, szurkolókban. Érdekes helyzet ez. A stadionokból valóság show stúdiót, a valódi bűnözőkből hatóságot, a szurkolókból pedig előre megbélyegzetteket, feltételezett bűnözőket kreáltak.

Minket, a Diósgyőr szurkolóit az tett híressé, hogy együtt, egy emberként tudtunk cselekedni, amikor baj volt, amikor szükség volt rá. Most ismét szükségét érezzük, hogy a segítségeteket kérjük! Mi, a szervezett szurkolói csoportok, meghoztunk egy döntést, távolmaradásunkkal tiltakozunk a stadionbiztonsági projekt szerintünk felesleges és indokolatlan lépései ellen. Ezzel nem az a célunk, hogy büntessük a klubot, hanem az, hogy felhívjuk rá a figyelmet, igenis szerves részei vagyunk a magyar focinak, nem dönthetnek a fejünk felett úgy, hogy előzetesen ki sem kérik a véleményünket. Higgyétek el, nekünk sem lesz könnyű távol maradni szeretett klubunk mérkőzéseitől, de már nincs más eszköz a kezünkben. Hosszú távú célunk persze az, hogy visszajussunk a stadionokba és valóban szurkolóbarát körülmények között hódolhassunk szenvedélyünknek.

Március 9-én egy figyelemfelhívásra szeretnénk invitálni mindannyiótokat, hogy megmutassuk, a diósgyőriek ismét segítik egymást, ha baj van. Mindenkire szükségünk van! Azokra, akik régen meghatározó emberei voltak a lelátónak, de már korábban úgy döntöttek, nem kérnek a szurkolói társadalom állandó vegzálásából. Számítunk azokra, akiket magával ragadott a lelátói atmoszféra, most pedig attól tartanak, veszélybe kerül az a legendás hangulat, az a diósgyőri mentalitás, amely korábban naggyá tett bennünket. Számítunk minden szervezett szurkolói csoporttag megjelenésére, hiszen most tényleg az életünkről van szó.

Március 9-én a DVTK - Haladás meccs előtt a Kata presszónál fogunk gyülekezni, a kezdő sípszó előtt együtt megyünk át a Gombához, hogy egy fergetegeset szurkoljunk. Gondoljátok át és tartsunk össze éppen úgy, ahogy egy koreó készítése előtt, kivitelezése közben, vagy ahogy jótékonysági akcióknál tettük. Ez egy alkalmas időpont arra, hogy megmutassuk, valóban mi vagyunk a legnagyobbak.

Arra kérjük azokat, akik nem értenek egyet velünk, tartsák tiszteletben véleményünket!

Várunk mindenkit, aki nemet mond a szurkolói regisztrációra, illetve nem ért egyet a rendszer felállításával! Március 9-én találkozunk, HAJRÁ DIÓSGYŐR!

- Szervezett szurkolói csoportok -


Miskolc -  Az országban másodikként a DVTK miskolci stadionja kap korszerű beléptető rendszert februárban. A fejlesztéssel a Magyar Labdarúgó Szövetség és a DVTK azt szeretné elérni, hogy minél szélesebb kör számára tegyék vonzóvá a labdarúgó eseményeket a stadionok biztonságának növelésével - olvasható a DVTK szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Miskolc - Diósgyőrben 88,8 millió forintból valósul(t) meg a stadionbiztonsági projekt.

Miskolc - "Sokan értetlenül nézték, hogy mi történik a Bp. Honvéd elleni utolsó hazai mérkőzésünkön és még a mai napig sokan nem hiszik el, hogy meg tudjuk lépni azt, amit a következőkben olvashattok. Akik nem részesei ennek a szubkultúrának, azok általában nem értik a mi sajátos elveinket, ezért kaptunk kritikákat, hogy cserbenhagyjuk a klubot." - A DVTK szervezett szurkolói csoportjainak közleménye.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!