Sport

2013.03.16. 12:08

NB I, NB II: a hó gátat épített

Az MLSZ a két legfelső bajnoki osztály soros fordulójának elhalasztása mellett döntött pénteken délben. A labdarúgó NB I 20. fordulójában a Diósgyőri VTK csapata az FGSZ Siófok együttesének vendége lett volna vasárnap 18.30-tól.

Az MLSZ a két legfelső bajnoki osztály soros fordulójának elhalasztása mellett döntött pénteken délben. A labdarúgó NB I 20. fordulójában a Diósgyőri VTK csapata az FGSZ Siófok együttesének vendége lett volna vasárnap 18.30-tól.A piros-fehérek a hóesés ellenére, ennek szellemében készültek péntek délig. A csapat programján nem kellett változtatni a behavazott diósgyőri sporttelep miatt sem, lévén két nappal a meccs előtt, erősítő, kondicionáló tréning volt kiírva és megtartva. Mindezt Szentes Lázár, a DVTK szakmai igazgatója mondta el, aki pénteken délben megtartotta Diósgyőrben a meccs előtti szokás sajtótájékoztatóját. Ezen a rendezvényen a szakvezető beszélt az előző mérkőzésről, és természetesen a Siófok elleni várakozásáról is. És persze szó esett arról, hogy lesz-e, lehet-e meccs vasárnap. A diósgyőri szakvezető siófoki kollégájától úgy értesült, hogy a Balaton-parti városban nem hó, hanem jég borítja a pályát, és ennek kapcsán szó esett az esetlegesen előforduló irreális körülményekről, amelyek az esélyesebb csapatnak kevésbé jelentenek jót, hiszen ilyenkor nem a technikai tudás, hanem más külső körülmények befolyásolhatják a mérkőzést.

A vb fogja kitűzni

De nem sokkal a sajtóbeszélgetés után kiderült: ettől most nem kell tartani, mert a Diósgyőrnek nem kell útra kelnie. De nem csak nekik nem, hanem a teljes magyar első osztály és másodosztály is pihenhet ezen a hét végén, lévén a Magyar Labdarúgó Szövetség pénteken kora délután a következő közleményt adta ki:

A fennálló időjárási helyzet miatt az MLSZ versenybizottsága, az OTP Bank Liga és a Ness Hungary NB II valamennyi hétvégi mérkőzését elhalasztotta. Az MLSZ Versenybizottsága március 15-i ülésén az alábbi határozatokat hozta: a versenybizottság a 2012- 2013. évi OTP Bank Liga NB I. osztályú Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság 20. fordulójában kiírt valamennyi bajnoki mérkőzést elhalasztja. A 20. forduló új időpontját az MLSZ Versenybizottsága fogja kitűzni. A 2012-2013. évi Ness Hungary NB II. osztályú Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság Keleti- és Nyugati csoport 18. fordulójában kiírt valamennyi bajnoki mérkőzést elhalasztja. A 18. forduló új időpontját az MLSZ Versenybizottsága fogja kitűzni.

Ez egyben azt is jelenti, hogy az NB II Kelet csoportjának 18. fordulójában szombatra kiírt Putnok VSE – Szeged 2011 és Restart-Ceglédi VSE – Kazincbarcikai SC meccseket, valamint a vasárnapra tervezett Mezőkövesd-Zsóry SE – Békéscsabai ESE bajnokit sem játsszák le.

ÉM-BCS


Ez lett volna a mostani NB I-es forduló

Szombat

  • 14.00: Szombathelyi Haladás – Videoton FC
  • 16.00: Újpest FC – MTK Budapest
  • 16.00: PM-Kecskeméti TE – Győri ETO FC
  • 18.30: Lombard Pápa TFC – Debreceni VSC-TEVA
  • Vasárnap

  • 16.30: Budapest Honvéd – Ferencvárosi TC
  • 18.30: FGSZ Siósok – Diósgyőri VTK
  • Hétfő

  • 16.30: Pécsi MFC-MATIAS – Kaposvári RFC
  • 18.30: Egri FC – MVM-Paks

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!