Sport

2013.03.12. 21:05

Nagyon sima Vegyész henger

A férfi röplabda NB I rájátszásában hazai környezetben szerzett előnyt a VRCK a MAFC ellen.

A férfi röplabda NB I rájátszásában hazai környezetben szerzett előnyt a VRCK a MAFC ellen.A férfi röplabda NB I rájátszásában, az 5-8. helyért zajló, két nyert meccsig tartó csatározás első mérkőzésén a Vegyész RC kezdett jobban a MAFC ellen. A kék mezesek közül az elején Kovács Z. jó nyitásai, és a hazaiak szép sáncai eredményeztek pontokat. 5-1-ig zsinórban négyet, mígnem elő nem jött egy nyitóhiba. De ezután sem változott a játék képe, a fővárosiak az alacsonynak nem nevezhető teremben nem érezték a magasságot sem (8-2). Az első technikai idő után két szép leütésből szerzett pontokat a VRCK, ami után jött az első vendég időkérés (10-2). Nem sokkal később már 10 volt közte (13-3), a nagy kedvvel és jól is játszó hazaiak szettnyeréséhez nem férhetett kétség. A második technikai időnél 16-8 volt az állás, majd nem sokkal később 10 pontos különbségénél ismét MAFC pauza következett (18-8), de ez sem segített rajtuk.

A második játszma elején a vendégek után kellett kapaszkodni, de Árva két jó leütésével változott a helyzet (4-3). A játékrész első technikai idejénél 2 ponttal vezetett a VRCK, majd nem sokkal később 12-7-nél kért időt Novák edző. De a hazaiak újabb lendületes periódusát ez nem törte meg, tényleg remek volt, amit ekkor a Vegyész produkált, a két technikai idő közötti etapban egy 8-1-es szériát hoztak össze (16-8). A MAFC trénere 19-9-nél még kikérte második idejét, majd jött a csere időszak, a kispadról mindkét tréner minden játékosát aktiválta, ami pedig a szettet illeti, azt magabiztosan behúzta a Vegyész.

A harmadik játékrész elején annyival volt előrébb a Vegyész, hogy a hazaiak jobban érezték a pályát, pontosabb ütéseik voltak, mint az addigi önmagukhoz képest picit jobban teljesítő fővárosiak (8-6). A növekvő hittel játszó vendégeknek 12-nél sikerült beérniük a hazaiakat, utóbbiak ezt követően, a technikai időig két pont fórt hoztak össze (16-14). Kisebb csodának kellett volna történnie, hogy kiegyensúlyozottan, magabiztosan játszó hazaiak elveszítsék ezt a szettet, 20-15-nél egy vendég időkérésnél még megpróbálkoztak a lehetetlennel a MAFC-osok, de nekik ezen a napon, ahogy addig, így a folytatásban sem sikerült szinte semmi.


JEGYZŐKÖNYV

Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME MAPEI

3:0 (11, 13, 19)

Kazincbarcika, 150 néző. V.: Pőcze, Hóbor.

Vegyész RC Kazincbarcika: Dudás, Balázs, Csizmadia, Bokor, Kovács Z., Árva. Csere: Szántai (liberó), Szabó M., Tóth M. Edző: Dudás András.

MAFC-BME MAPEI: Kunert, Farkas T., Molnár I., Sow, Vocskó, Takács G. Csere: Tihanyi (liberó), Dzsáber, Libor, Dobos. Edző: Novák László.

Dudás András: – Kevés hibával játszottunk, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ellenfél nem volt topon. A nyitások, a fogadások jók voltak, ez a fajta alapjáték hozzásegített minket a sikerhez.

Novák László: – Nem voltunk fejben ráhangolódva erre a mérkőzésre, elfogadhatatlan hibákat vétettünk. Reményeim szerint ez csütörtökön, a következő meccsen másképp lesz, mert ettől azért több van bennünk. Gratulálok a Barcikának.

A két nyert meccsig tartó párharc állása: 1-0, a Vegyész RC-Kazincbarcika javára.

A következő mérkőzést csütörtökön, 18.30-tól, Budapesten játssza a két csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!