Sport

2013.03.28. 21:52

Miskolci Jegesmedvék: A kupaezüst is szépen csillog

Miskolc - A papírformának megfelelően a székesfehérváriak nyerték a jégkorong Magyar Kupát.

Miskolc - A papírformának megfelelően a székesfehérváriak nyerték a jégkorong Magyar Kupát.Rögtön a kezdés után támadólag léptek fel a vendégek, akik szó szerint uralták a pályát. A Sapa vezető gólja mégis csak a 7. percben született meg, amikor Hajós középről a kapu bal oldalába emelt (0-1). Rohamoztak a fehérváriak, Budai K. egymás után többször is jó érzékkel avatkozott a játékba. A Macik nagyon akartak, a szezon utolsó meccsén az volt a céljuk, hogy megnehezítsék nagynevű ellenfelük dolgát és lehetőségük szerint gólt, vagy gólokat szerezzenek. A 15. percben Banham csuklóból, gyönyörű mozdulattal bombázott a jobb felső sarokba (0-2). A találkozó olyan volt, mint egy divatbemutató: valamennyi szereplő igyekezett a legszebb ruháját felvenni és a sminkkel sem takarékoskodott senki. A szurkolók énekeltek, doboltak, élvezték a szezonzáró ráadást.

Férfiasan sportszerű

A második harmadban is folytatódott a gálaelőadás. Igazi gólhelyzet ugyan kevés adódott, de a játék lüktetett és a színvonalra sem lehetett panasz. A 25. percben Gőz a támadókat megszégyenítő módon tört előre, akár a hálót is bevehette volna, de Bálizs útját állta. Egyenesen példátlan, hogy sokáig kiállítások nélkül zajlott a mérkőzés, a szezonban még nem láttunk ilyen férfiasan sportszerű összecsapást. A sárga-feketék kihozták a mérkőzésből azt, amit lehetett és ezzel kivívták szurkolóik szimpátiáját.

Gól nélkül

A találkozó sorsa - ha valakiben egyáltalán volt kérdőjel - a 42. percben dőlt el. Ekkor négy-négy mezőnyjátékos tartózkodott a jégen, amikor Sofron korongja már áthaladt a gólvonalon, amikor a hazaiak mentettek - de már későn. Ezután már csak egy kérdése volt a kupadöntőnek: nevezetesen az, hogy a Maciknak sikerül-e bevenniük az EBEL-ben szereplő Sapa Fehérvár kapuját. A hazaiak ugyan szorgoskodtak, de ritkán jutottak lövéshez, s talán maguk sem hittek ebben a bizonyos találatban. Mivel csaknem mindenki nagy különbségű fehérvári sikert várt, s ez elmaradt, a végső dudaszó után joggal járt a vastaps a Jegesmedvék játékosainak, akik ebben a szezonban - akárcsak tavaly - három érmet gyűjtöttek. A találkozó után arról érdeklődtünk a Macik vezetőinél, hogy marad-e posztján Tim Kehler vezetőedző, s megtudtuk, hogy az újra ,,megkínált" kanadai szakember április végéig ad választ szándékáról.

ÉM-KT

Különdíjak

A Magyar Kupa legjobb kapusa: Budai Krisztián (Miskolci Jegesmedvék).

A legjobb támadó: Frank Banham (Sapa Fehérvár AV19).

A legjobb védő: Victor Lindgren (Dab.Docler).


Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék - Sapa Fehérvár AV19 0-4 (0-2, 0-0, 0-2)

Miskolc, 1500 néző. V.: Kincses, Haszonits, Pálkövi, Soós.        

Miskolci Jegesmedvék: Budai K. - Szirányi, Hegyi, Láda B., Fodor, Nagy G. - Cowan, Atkinson, Tóth A., Saluga, Dubek - Gőz, Rafaj, Nagy K., Szilágyi, Smith - Miskolczi, Ritó. Vezetőedző: Tim Kehler.

Sapa Fehérvár AV19: BÁLIZS - Pratt, Derco, Metcalfe (1), Bailey, BANHAM 1 - Horváth A., Sille, Vas, Sofron 1, Kovács Cs. - Pozsgai, Tokaji (1), Sikorcin, Benk, Mihály Á. 1 - Hetényi P., Orbán (1), Magosi, Novak (1), HAJÓS 1. Vezetőedző: Rich Chernomaz.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Tim Kehler: - Nagyon büszke vagyok a csapatra, ahogy játszott. Megalkuvás nélkül küzdöttünk egy magasabban jegyzett csapattal szemben, és úgy gondolom, hogy fantasztikus szurkolóink a szezon talán legjobb meccsét láthatták. Csak azt sajnálom, hogy a gól nem jött össze nekünk.

Rich Chernomaz: - Tudtam, hogy keményebb meccs lesz ez, mint a tegnapi, mert a Miskolc egy fiatalabb csapat. Így is történt, ellenfelünk nagyon sokáig jól tartotta magát, remekül játszott. Örülök a kupagyőzelemnek.


Jégkorong MK - A Dab.Docler a bronzérmes

A Dab.Docler szerezte meg a bronzérmet a jégkorong Magyar Kupában, mivel a Miskolcon zajló négyes döntő csütörtöki helyosztóján kétgólos győzelmet aratott a Ferencváros ellen.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!