Sport

2013.03.10. 13:04

Megérte vébét rendezni!

Debrecen - A Rövidpályás Gyorskorcsolya Világbajnokság záró sajtótájékoztatóján a szervezőbizottság tagjai és a nemzetközi szövetség (ISU) illetékesei értékelték a háromnapos eseményt.

Debrecen - A Rövidpályás Gyorskorcsolya Világbajnokság záró sajtótájékoztatóján a szervezőbizottság tagjai és a nemzetközi szövetség (ISU) illetékesei értékelték a háromnapos eseményt. Az ISU tanácsának tagja, Roland E. Maillard kiemelte, rendkívül elégedett a vébé minden egyes részletével, és reméli, hamarosan újra visszatérhet egy világverseny alkalmával Debrecenbe.

Kósa Lajos Debrecen polgármestere, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnökeként azt emelte ki, minden visszajelzés azt tükrözi, hogy nagyon jó világbajnokságot rendezett a cívisváros. Kósa Lajos a jövőbeni jeges célokkal kapcsolatban elmondta, a sikerre való tekintettel szeretnének egy ifjúsági világbajnokságot, vagy Világkupát rendezni Debrecenben, illetve megépítenek egy új jégcsarnokot a meglévő Derék utcai létesítmény mögé, s az új Nagyerdei Stadion északi kapujánál kialakítanak egy mobil szabadtéri jégpályát, ami fedett lesz. A cívisváros polgármestere a Napló kérdésére elmondta, amellett, hogy a vébé ideje alatt a sportvilág három napig Debrecenre figyelt, anyagi haszna is volt a rendezésnek. - A világbajnokság három napja, illetve a felkészülés alatt 300 ember Debrecenben evett, ivott, ez közvetlen bevételt jelentett a helyi vendéglátó szolgáltatóknak. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a világbajnokságot nagyon sok televíziós csatorna közvetítette, így a világon mintegy kétmilliárd ember ismerhette meg Debrecen nevét, s ez idegenforgalmi marketing szempontjából fontos tényező – fogalmazott Kósa Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!