Sport

2013.03.21. 15:46

DVTK: Három meccsre nem voltak meg az engedélyek

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága március 19-i ülésén a DVTK NB I-es labdarúgó csapatával kapcsolatos határozatot is hozott, amely így szólt: ,,A FEB nemzetközi barátságos mérkőzés lejátszásával kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért a Diósgyőrt 150 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi."

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága március 19-i ülésén a DVTK NB I-es labdarúgó csapatával kapcsolatos határozatot is hozott, amely így szólt: ,,A FEB nemzetközi barátságos mérkőzés lejátszásával kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért a Diósgyőrt 150 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi." Az Észak-Magyarország utánajárt annak, hogy pontosan mit takar ez a döntés. Amint az kiderült, és amint azt sejteni lehetett, mindez a piros-fehérek törökországi edzőtáborozásával függ össze. Amint az köztudott, a borsodiak február 6. és 16. között Belekben készültek fel a tavaszi folytatásra, ahol összesen hat edzőmeccset vívtak, mégpedig a cseh Zbrojovka Brno, az ugyancsak cseh 1. FC Slovácko, az orosz Alanyija Vlagyikavkaz, a szerb OFK Beograd, az üzbég Pahtakor Taskent, illetve az ukrán Ilicivec Mariupol B ellen. Ezek közül azonban három találkozót (1. FC Slovácko, OFK Beograd, Mariupol B) a szükséges engedélyek, hozzájárulások hiányában játszott le a DVTK. A szóban forgó összecsapások a helyszínen kerültek a Diósgyőr programjába, azok után, hogy az előzetesen lefixált riválisok (sorrendben: FK Senica, Szlavia Szófia, Tatran Presov) elleni mérkőzésre valamilyen oknál fogva nem került sor.

Játszani akartak

– Úgy utaztunk ki Törökországba, hogy meg volt a komplett menetrendünk, hogy mikor, mely csapat ellen játszunk és ezen mérkőzések esetében a szükséges engedélyek is a rendelkezésünkre álltak – mondta az Észak-Magyarországnak Sztavinovszki Botond, a DVTK technikai igazgatója. – Aztán három meccsünk esetében a kinti edzőtáborozás során változás történt, mindez fél nappal, egy nappal az adott találkozó időpontja előtt. Nyilván a helyszínről mindent megtettünk azért, hogy betartsuk a szabályokat, jómagam kapcsolatba léptem az MLSZ-szel, ők engedélyt is adtak, csakhogy hasonlóra lett volna szükség a cseh, a szerb és az ukrán szövetség részéről, továbbá a törököktől is, amely ország területén rendezték ezeket a meccseket. A magyar szervezetnél azon kérdésünkre, hogy mi lehet a szankció, ha ezek hiányában mégis pályára lépünk, akkor nem tudták megmondani. Az idő szűk volt, tudtuk, hogy az ügyintézés nem egyszerű, de mivel azért mentünk edzőtáborba, hogy mérkőzéseket játszunk, az a döntés született, hogy a csapat álljon ki az ,,új" ellenfél ellen. A klub ügyvezetése napokon belül eldönti, mi tesz a továbbiakban, hogy lép-e esetleg azzal a céggel szemben, amellyel szerződést kötött a mérkőzések leszervezésére.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!