Sport

2013.03.22. 08:33

DVSE: Hozták az elvárhatót

Debrecen - Nyögvenyelős kezdet után végül magabiztos, 16–11-es sikert arattak a debreceniek.

Debrecen - Nyögvenyelős kezdet után végül magabiztos, 16–11-es sikert arattak a debreceniek.A Vodafone férfi vízilabda OB I. 18. fordulójából elhalasztott Junior válogatott elleni mérkőzését pótolta be csütörtökön este a DVSE. Akár a két csapat őszi találkozásakor (14-7), a vendéglátó debreceniek ezúttal is simán, 16–11-re hozták a juniorok elleni meccset.

Gyors gólváltással indult az összecsapás, előbb Süveges Máté szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, majd a vendégek négyese, Bedő Krisztián egyenlített, sőt, nemsokkal később előnybe dobta az övéit. A cívisvárosiak ezt követően Szasa Misics révén ugyan hamar egalizáltak, de Sánta Dániel sem volt rest, így újra vezetett a Junior válogatott (3-2). A következő támadás végén Vindisch Ferenc talált be, ám nem örülhetett sokáig Varga Tamás alakulata, hisz 5–3-ra elhúztak az ifik. A végjátékban még két gól esett, előbb Alex Giorgetti értékesített egy büntetőt, majd pedig dr. Horkai György tanítványai állították vissza a kétgólos különbséget (6-4).

Feljöttek

A második negyedben aztán magára talált a DVSE, előbb Giorgetti két találatának hála egyenlítettek, majd Kállay Márk révén a vezetést is átvették a hazaiak (7-6). A hajrában Süveges és Misics is betalált, így 9–6-os vezetésnél zárult a második negyed. A nagyszünetet követően is inkább a Debrecen dominált, de a sok kihagyott helyzet azt eredményezte, hogy két-két lőtt góllal ért véget a harmadik etap (11-8). A zárófelvonást Misics centergólja nyitotta, majd jött az adok-kapok, több találatot jegyezhettünk fel mindkét oldalon. A találkozó végül 16–11-es debreceni sikert hozott, ami azt jelenti, hogy a hajdúsági alakulat a Szolnokot megelőzve átvette a negyedik helyet a tabellán.

Nem sok ideje marad azonban pihenésre és ünneplésre a DVSE-nek, hiszen szombaton 19.30-tól a második ZF-Eger vizitál Debrecenben.

A tények

Vodafone Férfi Vízilabda OB I., 18. forduló

DEBRECEN – Junior válogatott 16-11 (4-6, 5-0, 2-2, 5-3)

Debreceni Sportuszoda, 700 néző. Vezette: Csanádi Zs., Birri G.

DEBRECEN: Mitrovics – Palotás G., Giorgetti 5, Vindisch F. 3, Somlai T., Süveges M. 2, Letica. Csere: Kállay M. 2, Macsi P., Misics 4, Nébald O. Edző: Varga Tamás.

JUNIOR VÁLOGATOTT: Bendes V. – Bedő K. 3, Manhercz Á. 1, Zalánki G., Tóth B. 1, Szabó B. 1, Dőry F. 1. Csere: Sánta D. 1, Kolozsi M. 1, Manhercz K. 1, Márkus M., Csacsovszky E. 1, Hornyák O. Edző: Horkai György.

Gól – emberelőnyből: 7/4, ill. 8/3.

Gól – büntetőből: 1/1, ill. 2/1.

Kipontozódott: Süveges Máté, ill. - .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!