Sport

2013.03.24. 13:04

Birkózó Eb - Lőrincz elődöntős, Bácsi és Korpási kikapott

Tbiliszi, 2013. március 24., vasárnap (MTI) - Lőrincz Tamás két magabiztos győzelemmel bejutott az elődöntőbe a kötöttfogásúak 66 kilogrammos kategóriájában, Bácsi Péter (84 kg) és Korpási Bálint (74 kg) ugyanakkor kikapott a nyolcaddöntőben a Tbilisziben zajló birkózó Európa-bajnokság utolsó napján, vasárnap.

Tbiliszi, 2013. március 24., vasárnap (MTI) - Lőrincz Tamás két magabiztos győzelemmel bejutott az elődöntőbe a kötöttfogásúak 66 kilogrammos kategóriájában, Bácsi Péter (84 kg) és Korpási Bálint (74 kg) ugyanakkor kikapott a nyolcaddöntőben a Tbilisziben zajló birkózó Európa-bajnokság utolsó napján, vasárnap.A londoni olimpián ezüstérmes Lőrincz az osztrák Benedikt Puffer ellen kezdte meg grúziai szereplését. Az első menetben az osztrák energikusan mozgott, próbálta bontani Lőrincz fogásait, ám 55 másodperc elteltével a ceglédi birkózó ledöntötte és mögé került. Az akcióért kapott egy pontot a folytatásban könnyedén őrizte meg a magyar. A pihenő után Lőrincz gyorsan meg akarta szerezni a szükséges pontot, és 15 másodperc elmúltával sikerült kiléptetnie riválisát (1-0). Puffer ugyan derekasan küzdött, ám akcióra nem volt esélye, Lőrincz pedig egyszer még mögé is került (2-0), és továbbjutott.

Az elődöntőért, alig 25 perccel később a francia Artak Margaryan következett, aki ellen 2006 Európa-bajnoka az első menetben egy intéssel hozta a szakaszt. A második két percben aztán Lőrincz már nagyon élt a szőnyegen, gyorsan ledöntötte riválisát, aki azonnal tusveszélyes helyzetbe került. Ebből még ki tudott menekülni, igaz, miután hasra fordult, a magyar kiemelte, ő pedig szabálytalanul lábat fogott, így már 5-0 volt Lőrincznek. Sokáig nem kellett várni a folytatásra, egy újabb ledöntés és tusveszélyes helyzet után, 8-0-nál a meccs véget ért.

Korpási a 16 között azzal a grúz Zurabi Datunasvilivel küzdött, akit több ezren biztattak a lelátóról, viszont februárban Szombathelyen kikapott a magyartól. Az első két percben eredménytelenül küzdöttek a felek állásból, fogást egyikük sem talált, így következett a golyóhúzás és a térdelés. A grúzt küldték le parterhelyzetbe, azaz Korpásinak pontot kellett szerezni. A magyar szépen összefogta riválisát, többször ki is emelte, aztán úgy tűnt, hogy a sokadik próbálkozásra meg lehet a pörgetés, de az utolsó pillanatban kicsúszott a karjai közül a grúz, aki visszafogott és mögé került (0-1). A második menetben Korpási gyorsan hátrányba került, majd ismét ő próbált meg fejlefogás után akciót csinálni, de a grúz megint ki tudott bújni, és ő csinálta a pontokat, a végén pedig már hiába intették (1-4), ő jutott a nyolc közé.

Az első meccsét könnyedén nyerő Bácsi örmény Artur Shanian elleni mérkőzése kihozta sodrából a magyar csapatot. A londoni olimpia után kategóriát váltó magyar 1-0-ás vezetésénél ugyanis az örmény földre tudta vinni őt, és meg is pörgette, ám Bácsi már az akció közben mutatta a bírónak, hogy az ellenfél kirúgta a lábát. Struhács György szakvezető azonnal videózást kért, de a döntés nem változott, így 4-1-es előnybe került Shanian, és meg is nyerte a menetet. Bácsit láthatóan dühítette a dolog, a második menet történései pedig tovább fokozták a mérgét. Shanian ezúttal nem rúgott, hanem lábfogással vitte szőnyegre ellenfelét, majd pörgetett, és ez pontokat ért a számára. A második két perc végül 4-1-gyel lett Shaniané.

Bácsi és Korpási már csak abban bízhat, hogy legyőzőik a fináléba jutnak, és ezzel a vigaszágra viszik őket.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!