Sport

2013.03.04. 09:06

Asztalitenisz ob - Pattantyús és Ambrus első sikere, címvédések párosban

Budapest/Budaörs, 2013. március 3., vasárnap (MTI) - Pattantyús Ádám, illetve - nagy meglepetésre - Ambrus Krisztina nyerte egyesben az asztaliteniszezők Budaörsön rendezett országos bajnokságát. Mindkét játékos pályafutása első sikerét ünnepelhette.

Budapest/Budaörs, 2013. március 3., vasárnap (MTI) - Pattantyús Ádám, illetve - nagy meglepetésre - Ambrus Krisztina nyerte egyesben az asztaliteniszezők Budaörsön rendezett országos bajnokságát. Mindkét játékos pályafutása első sikerét ünnepelhette.A férfiaknál az osztrák Stockerauban légióskodó, olimpikon Pattantyús az első kiemelt volt, így sikere papírformának mondható. Vasárnap az elődöntőben Lakatos Tamást verte négy szettben, majd az esti fináléban a korábbi háromszoros bajnok, címvédő Fazekas Péternél is jobbnak bizonyult óriási csatában, hátrányból fordítva.

A nőknél nagy meglepetésre a tavaly győztes Póta Georgina és berlini klub-, valamint válogatottbeli társa, Lovas Petra is kiesett a legjobb nyolc között. Előbbit Kertai Rita, utóbbit pedig Ambrus búcsúztatta, majd a német Kolbermoorban szereplő Ambrus a döntőbe is bekerült Nagyváradi Mercédesz legyőzésével. A másik ágon a 2012-ben bronzérmes Pergel Szandra jutott a fináléba, amely a férfiak végjátékához hasonlóan óriási küzdelem után dőlt csak el Ambrus javára.

Párosban a nőknél a Póta, Lovas duó magabiztosan védte meg címét, míg a férfiaknál Lindner Ádám, aki tavaly Marsi Mártonnal nyert, ezúttal Gerold Gábor oldalán diadalmaskodott. Vegyes párosban Kosiba Dániel és Madarász Dóra nyerte a döntőt, bár ez a szám nem tartozott a hivatalos versenyszámok közé, így itt aranyérmet sem osztottak ki.

Az első helyezettek, illetve dobogósok a névadó szponzor Decathlon jóvoltából vásárlási utalványt kaptak, az egyesben diadalmaskodók 70 ezer forint értékben.

Eredmények:

férfi egyes:

--------------

elődöntő:

Pattantyús Ádám (Stockerau)-Lakatos Tamás (KSI) 4-1 (9, -9, 11, 6, 15)

Fazekas Péter (Celldömölki VSE-Mávépcell)-Jakab János (Budaörsi SC) 4-3 (-11, -9, 10, 5, -12, 6, 10)

döntő:

Pattantyús-Fazekas 4-3 (4, -7, 4, -9, -7, 2, 7)

férfi páros:

------------

elődöntő:

Móricz Máté, Varga Sándor (Félegyházi ASI, Pénzügyőr SE)-Lakatos Tamás, Pázsy Ferenc (KSI, Wels) 3-2 (6, 5, -7, -8, 7)

Lindner Ádám, Gerold Gábor (Apuania Carrara T.T., Ligist Don Bosco)-Kosiba Dániel, Zombori Dávid (Köbenhavns, Saint Denis) 3-1 (3, -9, 8, 7)

döntő:

Lindner, Gerold-Móricz, Varga 3-0 (8, 2, 8)

női egyes:

----------

elődöntő:

Pergel Szandra (Budaörsi SC)-Kertai Rita (Postás SE) 4-1 (6, -9, 9, 7, 12)

Ambrus Krisztina (SV DJK Kolbermoor)-Nagyváradi Mercédesz (Postás SE) 4-0 (7, 6, 9, 2)

döntő:

Ambrus-Pergel 4-3 (-6, 9, 9, -5, -12, 2, 11)

női páros:

-----------

elődöntő:

Póta Georgina, Lovas Petra (TTC Berlin Eastside)-Hepke Johanna, Horváth Lilla (Budaörsi SC, TSV Raiba Fulpmes) 3-0 (6, 5, 8)

Pergel Szandra, Madarász Dóra (Budaörsi SC)-Ambrus Krisztina, Fazekas Mária (SV DJK Kolbermoor, Saarlouis-Fraulautern) 3-1 (13, 8, -9, 6)

döntő:

Póta, Lovas-Pergel, Madarász 3-0 (9, 9, 6)

vegyes páros (nem hivatalos versenyszám):

döntő:

Kosiba, Madarász-Jakab, Pergel 3-2 (5, -8, 6, -8, 8)

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!