Sport

2013.03.24. 12:14

Akik hátukra vették a csapatot

Nyíregyháza - A biztos nyíregyházi győzelem vezéráldozatot követelt – Bécsi János megsérült.

Nyíregyháza - A biztos nyíregyházi győzelem vezéráldozatot követelt – Bécsi János megsérült.Az utcán a szél, a bujtosi csarnokban a Nyíregyházi Kézilabda Klub söpörte le ellenfelét. A hazai pályán egyébiránt is meglehetősen veretes eredménysort felmutató NB I B-s férfi kézilabdacsapat szárnyalt – legalábbis mérkőzés elején, amikor a mindvégig pazarul védő Tamási Zsolt sorozatos bravúrjaival szúrt ki a gödöllői nehéztüzérekkel.

Noha a vendégek az első támadásban mattolták, a fiatal cerberus a következő tíz percben fogott, mint a zöld festék, magyarán egyetlen gólt sem kapott. Mindeközben a nyírségiek megszórták túloldali kollégáját, 12–5-re elhúztak, az égvilágon semmi jel nem mutatott arra, hogy szoros lesz a parti.

A bajok a félidő derekán kezdődtek: Bécsi János bombagólja után a földre rogyott, térdsérülés miatt már vissza sem térhetett. A nyíregyháziak kissé könnyelműre vették a figurát, a Pest megyei legénység pedig kozmetikázott a különbségen. Sőt, a szünet után tovább szűkítette a különbséget: a látogatók a góllövőlistát társbérletben vezető, a szombati meccsen összesen nyolc találatig jutó Márkus Béla, valamint a hétszer eredményes Mikita Jakub jóvoltából kapaszkodtak.

Az univerzális, három poszton is bevetett (beálló, szélső, irányító) Erdős Zoltán, valamint Szűcs Balázs vette hátára az NYKK gárdáját, és csakhamar helyre állt a világ rendje. Mivel Vasas György keze sem remegett meg, az összecsapás hajrájában fikarcnyi kétség sem férhetett a szabolcsiak győzelméhez, ami zsinórban a harmadik sikerrel letudott bajnoki fellépés.

KM-KT

Kézilabda: NB I B., férfi

Nyíregyházi Kézilabda Klub–Gödöllő 36–31 (17–13)

Bujtosi csarnok, 400 néző, v.: Horváth L., Kosztend Sz..

Nyíregyháza: Tamási Zs. – Szöllősi Á., Bécsi J. 1, Erdős Z. 8, Varga L. 4/1, Bursac 4, Vasas Gy. 6. Csere: Oross A (kapus), Tarnavölgyi 3, Szűcs B. 8, Kovács Á., Dobos B 2.

Edző: Bartha Dénes.

Kiállítások: 10, illetve 8.

Hétméteresek: 2/1, illetve 5/4.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!