Sport

2013.03.17. 21:47

A VRCK behúzta a kötelezőt

Kazincbarcika - Vasárnap este NB I-es férfi röplabda mérkőzést játszottak Kazincbarcikán, ahol az esélyesebb hazaiak nyertek.

Kazincbarcika - Vasárnap este NB I-es férfi röplabda mérkőzést játszottak Kazincbarcikán, ahol az esélyesebb hazaiak nyertek.A rájátszás 5-8. helyéért zajló párharca keretében harmadszor csapott össze a Vegyész RC-Kazincbarcika és a MAFC-BME MAPEI gárdája. Két találkozó után 1-1-re volt az állás és ezúttal az otthon küzdő sárga-kékek második sikerük begyűjtésére készültek.

Magabiztosan

Az első játszmában végig a hazaiak irányították a játékot, ebben a szakaszban a vendégek csak asszisztáltak a meccshez. A közönség élvezte Árva és Kovács jó nyitásait, melyek után a Vegyész RC a mezőnyben jól építkezett, a hálónál pedig minden lehetőségét pontra váltotta. A sima etap után szinte mindenkit meglepett a második szett, amely jól kezdődött, de rosszul fejeződött Bokorék számára. Az első technikai időnél 8-3-as barcikai előnyt mutatott az eredményjelző és ekkor elbízták magukat a Dudás-fiúk, ennek következtében pedig szorgalmasan gyűjtögették pontjaikat a fővárosiak. A második technikai időnél már a MAFC vezetett 16-15-re. A folytatásban felváltva estek a pontok, majd a végén fej-fej mellett haladva végül a vendégek nyertek és kiegyenlítették hátrányukat, nyílttá tették az összecsapást.

Újabb fordulat

A harmadik szünet a kazincbarcikaiak számára tett jót: trénerük alaposan leteremtette játékosait, akik összeszedték magukat, nagyszerűen koncentráltak és a játék minden elemében felülmúlták vendégüket. Ennek köszönhetően helyreállt a rend a pályán, a Vegyész RC-Kazincbarcika újra átvette a vezetést.

A negyedik szettben a MAFC mindent egy lapra tett fel. A fővárosiak keményen küzdöttek, az első technikai időnél 8-7-re vezettek, majd később négy pontos előnyt kovácsoltak. Aztán Árva került nyitóhelyre és jó szervái révén, valamint kiváló sáncokkal és mezőnymunkával a barcikaiak fordítottak. A hajrában pedig már csak a Vegyész RC dominált és behúzta a negyedik szettet és ezzel a mérkőzést is. A két csapat élvezetes csatát vívott, a hazaiak javára a nagyobb rutin és a döntő pillanatokban nyújtott határozottság döntött.

A folytatásban a Vegyész RC-Kazincbarcika az 5. helyért küzd majd a Szolnoki Főiskola RKSI csapata ellen. Az április 13-án Szolnokon rendezik az első mérkőzést.

ÉM-KT


JEGYZŐKÖNYV

Vegyész RC-Kazincbarcika - MAFC-BME MAPEI

3:1 (12, -26, 13, 20)

Kazincbarcika, 200 néző.

Vegyész RC-Kazincbarcika: Balázs, Kovács, Bokor, Árva, Dudás, Csizmadia. Csere: Szántai (liberó), Toronyai, Szabó. Vezetőedző: Dudás András.

MAFC-BME MAPEI: Farkas, Buzás, Molnár, Tari, Sow, Takács. Csere: Tihanyi (liberó), Jánh, Vocskó, Libor. Edző: Novák László.

Dudás András: - Amikor játszott a csapat, akkor nem volt gond. Kiengedni nem lehetett, mert a fővárosiak nagyon akartak. Örülök a sikernek, a továbbjutásnak és remélem, hogy a következő körben kiharcoljuk az ötödik helyet.

Novák László: - Gratulálok a borsodiak sikeréhez és sok sikert kívánok a barcikaiaknak a továbbiakhoz.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-1 a Vegyész RC-Kazincbarcika javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!