Sport

2013.03.28. 21:19

A közönség adta az adrenalint

Miskolc - Ismét egy rendkívül izgalmas végjátékban kerekedett felül a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

Miskolc - Ismét egy rendkívül izgalmas végjátékban kerekedett felül a diósgyőri női kosárlabdacsapat.Elkezdődött a rájátszás a női kosárlabda bajnokság élvonalában, két negyeddöntővel, amelyek közül az egyiket Miskolcon játszotta csütörtökön este a Diósgyőr és a Zalaegerszeg (azért csak két negyeddöntős párharcot rendeznek, mert a középszakasz két legjobban teljesítő magyar együttese, a Sopron és a Győr egyből elődöntős lett). A két nyert meccsig tartó negyeddöntők nagy izgalmakat ígértek, hiszen az alapszakaszban a 3-6. helyen végzett csapatok között csak minimális különbség volt a bajnokság első részének zárását követően. Emiatt aztán ezekben a párharcokban minden apróságnak jelentősége van, jelentősége lehet. Például annak, hogy ki az, aki tudja vállalni a játékot a negyeddöntőben, és ki az, aki nem – és ez már nem is annyira apróság ilyen tétnél. Nos, a DVTK-ban kettőből egy tudta, vagyis a meccs napjára kiderült, hogy Raven hátrésülése után még nincs olyan állapotban, hogy bevethető legyen, Fürtös viszont a vasárnapi lábsérülése ellenére vállalta a játékot. S, bár a magyar mezőny legeredményesebb játékosa, Raven nélkül nehéz, de nem lehetetlen nyerni, ezt megmutatta másfél hete Pöstényben a Diósgyőr, és a múlt vasárnapi, PEAC elleni Magyar Kupa bronzmeccsen is, így a piros-fehér drukkerek ezúttal is valami hasonlóra számítottak.

Vendég triplával

Nem indult jól a meccs a DVTK szempontjából, hiszen Horváth Zs. triplája volt az első találat. Bár a fehér mezesek több tiszta dobóhelyzetet is elhibáztak az elején, de a 4. percben ennek ellenére egyenlíteni tudtak, sőt a következő minutában Skoric büntetőivel először volt náluk az előny (10-8). A sok vendég fault közepette, az egerszegi erényeket kölcsönvéve, a hazaiak próbálkoztak távoli dobásokkal, és mivel Fürtösnek sült a keze, az ő két triplájával megugrott a DVTK (18-11). Mivel a játékrész hajrájában a hazaik kétszer sem tudták dobással befejezni a támadóidejüket, és közben még néhány külső dobásról is lemaradtak védekezésben, két pontra jött fel a ZTE (20-18).

A második tíz perc eleje dadogós volt mindkét csapat részéről, a gyűrűbe csak ritkán találtak be a csapatok, 4 perc alatt mindössze hat pont született (24-20). Ennek egyik oka a kemény védekezés volt, a másik pedig az, hogy a tiszta dobóhelyzetek is kevésnek bizonyultak. A negyed közepén a DVTK-nak volt egy jó perce, emiatt 28-20-nál Gáll edző időkéréssel próbálta megállítani a hazaiakat. Kevés sikerrel, mert a 16. minutában Bukovszki triplájával 10 pont fölé növelte előnyét a piros-fehér együttes (33-22). és bár a válasz gyorsan érkezett, ezen játékrész végére megmaradt a hazaiak 10 pont körüli fórja (42-31).

Fordulás után

A térfélcserét követően ismét az előző negyed elején látott nagy küzdelmet és többségében pontatlan dobásokat láthatott a publikum, de ezúttal négy perc alatt eggyel több, vagyis hét pontot (45-35). A félidő derekán Sanford faultos kosara és Varga Zs.-nek a kipontozódását követően Fürtös egyke büntetője után (ez volt az első elhibázott büntije ezen a napon a DVTK-nak) 49-35-re módosult az állás. Nem sokkal később Gáll edző kért időt, Bukovszki két büntetője előtt (51-36), majd azt Peresztegi edző tette ugyanezt, Szalay faultos kosara közben (51-41). Csakhogy a hazaiak ezt követően sem találtak vissza korábbi önmagukhoz, a támadásokban határozatlanok voltak, a ZTE pedig visszajött a meccsbe (53-47).

A negyedik negyed elején Gensler triplája után Szalay szerzett védő nélküli, könnyű kosarat és ez már a diósgyőri szakvezetőnek is sok(k) volt, ismét időt kért (53-52). De a 33. percben ismét Gensler talált be, és ezzel 29 perc után újra a vendégek vezettek. A DVTK-ban ekkor már hosszú percek óta nem akadt vezéregyéniség, jó teljesítmény. A reményt Bukovszkinak egy halott helyzetből, három védővel a nyakában-, és Reinernek a támadóidő lejártakor szerzett akciókosara tartotta életben (58-60). És a drukkerek. Egyemberként a csapat mögé álltak a szurkolók, biztatták a DVTK-t, és ez az erő húzta felfelé kedvenceiket. Előbb Skoric találat be, aztán Fürtös egyenlített, majd Sanford büntetői után már a hazaiaknál volt az előny (64-62). 80 másodperccel a vége előtt Vida büntijei után ismét egál lett, majd óriási izgalmak közepette már csak egy találat esett a végéig. Ez Sanford nevéhez fűződik, akinek Skoric tette a kezébe az elvesztettnek tűnő labdát. Ez volt a győzelmet jelentő gól, de végső dudaszót jelentő euforikus pillanatig, még volt néhány nagy diósgyőri pillanat, ami kellett ehhez a fontos sikerhez.


JEGYZŐKÖNYV

Work Force-DVTK – Zalaegerszegi TE NKK

66-64 (20-18, 22-13, 11-16, 13-17)

Miskolc, 1000 néző. V.: Győrffy, Frányó, Tőzsér.

Work Force-DVTK: BUKOVSZKI (10/6), Dubei (2), SKORIC (16), Bozóki (5/3), SANFORD (13). Csere: Fürtös (9/6), Szabó P. (9), Reiner (2). Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos.

Zalaegerszegi TE NKK: SZALAY (14), Varga Zs. (2), Szélesy (8/6), Vida (6), Horváth Zs. (7/3). Csere: GENSLER (27/9), Ambrus (-), Czank (-). Vezetőedző: Gáll Tamás.

Kipontozódott: Varga Zs. a 26., Dubei a 35. percben.

Peresztegi Nagy Ákos: – Az első félidőben kiválóan oldották meg a feladatukat a lányok, támadásban különösen. A második játékrészben azért már előjött a kupadöntő okozta fáradtság, de azért a végén a játékosok megmutatták, hogy mekkora szívük és erejük van. Köszönjük a közönségnek az adrenalint, akkora adagot kaptunk, hogy ez a győzelemig repített minket.

Gál Tamás: – Gratulálok a Diósgyőrnek a kupabronzhoz, méltán lehetnek büszkék rá. Ez a mai meccs egy hullámvasút volt. Sokáig elveszettnek tűnt, aztán megnyertnek, és bár a vége szoros volt, de mi szenvedtünk vereséget.

A két nyert meccsig tartó párharc állása: 1-0, a WF-DVTK javára.

A két csapat a következő mérkőzést szombaton 17.30-tól Zalaegerszegen játssza.

A másik negyeddöntő első mérkőzésén: PEAC-Pécs – PINKK 424-Pécs 59-67.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!