Sport

2013.03.02. 12:55

A hétszázát: az első idegenbeli siker!

A labdarúgó NB I tavaszi nyitányán a DVTK az Egri FC vendége volt pénteken este, Vácott.

A labdarúgó NB I tavaszi nyitányán a DVTK az Egri FC vendége volt pénteken este, Vácott.Amikor beindul a futballtavasz: ,,meseszép” metsző, szeles idő, amikor a plusz fokok és mínusznak érződnek, amikor két csapat egy harmadiknak a pályáján csap össze, több száz kilométeres utazás gyönyörűségeit biztosítva ezzel a focira éhes drukkereknek. Fél órával a kezdés előtt még a biztonsági szolgálat rendfenntartóinak szerződtetése történik a sajtóhelyen, a hazai csapatnak a kezdésre sincs hivatalos szakvezetője. Ez utóbbit kompenzálandó, a munkavégzés alól felmentett Simon Attila vezetőedző, Vojtekovszki Csaba pályaedző, Kövesfalvi István kapusedző triót pótolandó – akikkel még nem állapodtak meg az elválás feltételeiben – klubmenedzser ül a kispadon. Szóval, amíg az egyik klub még a kezdés előtti percekben is darabokból próbálja összerakni magát (megy a puzzle játék), addig a túloldalon kisimult arcok készülődnek a kiesés elkerülése ellen harcoló egriek legyőzésére. Az esélyek egyértelműek, a látogatók számára kijelölt szektorban több százan várják győzelemre éhesen a DVTK idei első tétmeccsét, több a vendég drukker, mint a hazai, vagyis ez a Diósgyőrnek hazai pályán. Ha nem is sima. Mert göröngyös a talaj, a váci stadionban, de nem szabad telhetetlennek lenni, láttunk már ettől sokkal kegyetlenebb futballtavasz startot is, havas, sáros, mély talajú játéktérrel. A bevonulás is egyedi: a DVTK kijön, két perccel a kezdés előtt és melegíteni kezdenek játékosai, amíg a játékvezetők és a ,,hazai” csapat az öltözőépületben melegszik. Aztán a fehér mezesek vissza, Kassai sípos időt kér, öt perc csúszás már garantált, a vendég drukkerek, mintegy négyszázan az MLSZ-t ,,dicsérik”, majd a hangos bemondó locsolja az olajat a tűzre, rendre inti a már elhallgatott kórust. Az öt perc, az öt perc, jönnek a csapatok, ,,időre” a késleltetett kezdésre. Döcögősen de elkezdődik a meccs, majdnem nézőcsúcsot hozva: ennél többen ebben az évadban az Eger hazai bajnokiján, csak Debrecenben voltak, a Ferencváros ellen.

Kezdés után

Új belső védőt avatott a DVTK, az egyszem téli igazolás, Kádár akit eredetileg bal oldali védőnek néztek ki, középen kezdett. Vadásszal együtt, aki szintén nem régen, a legutóbbi bajnokin, még az ősszel az Újpest ellen kerül be középre. A felvidéki kapust nem számítva külföldiből csak egy jutott a kezdőbe a DVTK-nál, a kapitány Luque, akit a meccs előtt csak úgy magyarosan Lukiként mutatott be a műsorközlő. A két belső középpályás mellől a csatárduóhoz gyakran felzárkózó szélső középpályásokkal a Diósgyőr egy-két helyzet után megszerezte a vezetést: amíg a kapu torkában harcoló Rudolfra figyelt a piros-kékek védelme, a lecsorgót az üresen hagyott Tisza a kapu küldte. Nem támadt fel ettől az egri csapat, nem mentek rá az egyenlítésre, a Diósgyőr nyomasztó mezőnyfölényben játszhatott, nagyrészt az Egri FC térfelén. Hogy mivel akart eredményes lenni a pályaválasztó, az talány, bár lehet, hogy a diósgyőri nyomás közepette nem maradt energia az előre játékra.

A második játékrész elején bátrabb egri csapatot láttunk, olyat, amelyik képes volt a DVTK térfelén tartani a labdát. Olyannyira, hogy a félidő közepén Németh N. lövésével kis híján egyenlítettek. A piros-fehérek kevesebbet birtokolták ekkoriban a labdát, és támadásvezetésre sem nagyon tellett tőlük. Fertályórával a vége előtt Albert lábában maradt az egyenlítés, majd Gosztonyi hibázta el a meccs ziccerét szűk tíz perccel a vége előtt. Emiatt kellett recegnie a végén a Diósgyőrnek, de Rybansky és a védelem végül lehozta kapott kapott gól nélkül a meccset, megszerezve ezzel az évad első idegenbeli győzelmét.


Jegyzőkönyv

Egri FC – Diósgyőri VTK 0-1 (0-1)   

Vác, 700 néző. V.: Kassai (Erős, Ring).

Egri FC: Sztankó (0) – Balog Zs. (5), Rakovic (5), Mecinovic (5), Piller (5) – Koós (4), C. Pavicevic (5), Albert (5), Farkas Á. (4) – Horváth Z. (4), Németh N. (6). Klubmenedzser: Tóth Dénes.

Diósgyőri VTK: Rybansky (0) – Vági (5), Vadász (5), Kádár (5), Gohér (5) – Gosztonyi (4), Takács P. (5), Elek Á. (5), Luque (5) – Tisza (6), Rudolf (4). Szakmai igazgató: Szentes Lázár.

Csere: Elek Á. helyett Hanek a 46. (5), Farkas Á. helyett Vidovic (5) a 46., Koós helyett Lasimant (-) a 63., Horváth Z. helyett Palásthy (-) a 73., Rudolf helyett Bacsa (-) a 80., Gosztonyi helyett Gallardo (-) a 90. percben.

Sárga lap: Piller a 27., Farkas Á. a 40., Luque a 45., Vidovic az 58., Albert a 67., Rakovic a 84., Mecinovic a 91. percben.

Gólszerző: Tisza (0-1) a 17. percben.

Tóth Dénes: – Nagy fegyvertény, hogy egy ilyen szoros meccset tudtunk játszani a DVTK-val. A második félidő sikerült jobban, a térfélcsere után voltak lehetőségeink, de a kaput el kellett volna találni. Az első játékrészben bátortalanok voltunk, ez nagyon gyenge volt, ezt el kell felejteni. Számunkra már az siker, hogy meccset tudtunk játszani.

Szentes Lázár: – Sajnos, szépségdíjat nem fogunk ezért a mérkőzésért kapni. A játék minősége nagyon sok kívánnivalót hagyott maga után, ettől csak jobb lehet a jövőben. Ma kettős győzelmet arattunk, az egyikért kapunk három pontot, ez az Eger legyőzése, azért viszont, hogy a szántóföldet legyőztünk, nem jár pont.


A gól története

17. perc: Luque jobbról érkező szögleténél a kapu torkában Rudolf elől még tisztázott az egri védelem, ám a kipattanót Tisza szedte össze, és laposan, 8 méterről a kapu bal oldalába gurított, 0-1.


A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 18. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája az Egri FC vendégeként lépett pályára pénteken 19 órától Vácott. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!