Sport

2013.02.04. 19:35

Wague érkezhet Varga helyett

Labdarúgás - A francia védekező középpályást a tervek szerint egy hétig teszteli a DVSC-TEVA szakmai stábja.

Labdarúgás - A francia védekező középpályást a tervek szerint egy hétig teszteli a DVSC-TEVA szakmai stábja.A téli átigazolási időszak megnyitásakor úgy nyilatkozott a bajnok DVSC vezetősége, hogy valószínűleg csak akkor fognak új játékost szerződtetni, ha valamelyik alapember távozik az együttestől. Ez a múlt héten be is következett, hiszen a válogatott középpályás, Varga József a német élvonalban szereplő Fürthöz került kölcsönbe és a debreceniek rögtön léptek a pótlása ügyében: egy francia labdarúgó, Mamadou Wague próbajátékra érkezett a cívisvárosba.

Hétfőn beszállt

A huszonkét esztendős játékos a védekező középpályás és a belső védő posztján is bevethető, korábban megfordult a Le Mans és az FC Metz gárdájában is, de pályára lépett a gallok U19-es válogatottjában is. A 190 centiméter magas, jó felépítésű Wague a hétfő délutáni tréningen már részt is vett. Amennyiben szerződést kapna a Lokinál, beilleszkedési gondjai vélhetően nem lesznek, ugyanis már az első gyakorlás során szárnyaik alá vették a DVSC fekete játékosai, Ramos, Sidibe, Coulibaly és Yannick.

Többen külön készültek

Utóbbi egyébként külön tréningezett a többiektől és ezzel nem volt egyedül. - Lucas és Kulcsár Tamás még mindig az oldalszalagjukkal bajlódnak - mondta a Naplónak Dankó Mihály rehabilitációs edző. - Az ilyen sérülésekkel óvatosan kell bánni, mert nehezen gyógyul. Bernáth Csaba és Gál Mátyás jelenleg bicikliznek, előbbinek izomgörcs, utóbbinak izomsérülés okoz gondot, Spitzmüllernek a vádlija szakadt be, a rehabilitáció harmadik hetében jár, ő ma már egy órát futott. Selim Bouadlának a talp középcsontjában diagnosztizáltak repedést, az öccse, Slimane pedig betegség miatt hagyta ki a hétfői tréninget - mondta Dankó.

Azok a labdarúgók, akik végig játszották a vasárnapi Magyar Kupa-mérkőzést, illetve több időt töltöttek a létavértesi pályán, másnap a konditeremben mozogtak, a többiek pedig a műfüvön gyakoroltak. Szerdán újabb tétmeccs következik, az MK-negyeddöntő visszavágója a Léta ellen.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!