Sport

2013.02.12. 12:45

Újra megrendezik a Jótékonysági Rotary Futást

Debrecen - A III. Rotary Futófesztiválon 2013. március 24-én nem csak hosszútávon (maraton, félmaraton) indulhatnak a versenyzők hanem, hagyományosan rövidtávon is.

Debrecen - A III. Rotary Futófesztiválon 2013. március 24-én nem csak hosszútávon (maraton, félmaraton) indulhatnak a versenyzők hanem, hagyományosan rövidtávon is. Az idén a rövidtávú Jótékonysági Rotary Futás távja 1911 méter lesz, mert a Magyarországi Rotary Club 1911-es számú district a nemzetközi Rotary Club rendszerében. A távra egyénileg és csapatban lehet nevezni a www.rotaryfelmaraton.hu oldalon.

A rendezvény a  Rotary Club Debrecen, a Debreceni Kilométerek Sportegyesület és a  Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft. szervezésében zajlik majd. 

Minden évben nemes célért futhatnak a versenyzők. A legnagyobb létszámban versenyző csapat egy Lifepak Félautomata Defibrillátor készüléket nyer, amelynek az értéke fél millió forint.

Nagyon fontos, hogy egyre több, iskolában, óvodában, munkahelyen, sportlétesítményben, orvosi rendelőben, munkahelyen legyen defibrillátor, hogy hirtelen szívmegállás esetén gyors újraélesztési segítséget kaphassanak a bajba került emberek. Ehhez kívánunk segítséget nyújtani a futóverseny kapcsán felajánlott fődíjjal, a defibrillátor készülékkel. A második csapat díja 80000 ft. értékű könyvcsomag, a harmadik csapaté pedig 50000 ft. értékű könyvcsomag. Az egyéni versenyben az abszolút első három helyezett részesül díjazásban.

A csapatok közötti verseny célja, hogy minél több embert sikerüljön megmozgatni, nemtől és kortól függetlenül, valamint a figyelem felhívása a mozgás fontosságára, az egészséges életmódra. Ezért a csapatok közti verseny elbírálásakor az a szempont, melyik csapat neve alatt vesz részt több futó az eseményen.

A csapatversenyre ebben az évben is iskolák, alapítványok, sportegyesületek, és munkahelyi közösségek jelentkezését várjuk. Az egy csapatba tartozó futók jelezhetik a versenyen összetartozásukat. Például mindenki piros pólót vesz fel, vagy kék lufit tart a kezében, esetleg zöld szalagot köt a karjára ...

Minden versenyző részére aki teljesítette a távot biztosítjuk a rajtszámot, egyedi befutóérmet, online fotógalériát, online emléklapot, és a frissítést.

Nevezni lehet online vagy személyesen a DKM SE irodájában 2013. március 19-ig. (Debrecen, Huszár Gál u. 33.) 8.00-16.00-ig munkaidőben, illetve a verseny helyszínén 2013. március 24-én 8.00-tól 9.30-ig.

További információ: www.rotaryfelmaraton.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!