Sport

2013.02.04. 16:47

Teremben haraptak a Tigrisek

Amerikai foci - Elhunyt szurkolójuk emlékére ajánlották fel a szép győzelmet.

Amerikai foci - Elhunyt szurkolójuk emlékére ajánlották fel a szép győzelmet.A Nyíregyháza Tigers amerikai focistái majdnem lekésték ez első meccsüket, majd magabiztosan nyerték a Cellect Aréna Kupát. Vasárnap a fővárosban tucatnyi amerikai focicsapata tornával készült a hajnali Super Bowlra.

Lelőtték a Farkasokat

A magyar együttesek mellett egy-egy szerb, osztrák és román együttes vágott neki a feszített tempójú találkozónak. a Nyíregyháza Tigers hiába indult kora hajnalban, az osztrákok elleni nyitómeccs kezdte előtt negyedórával még sietve öltöztek a mieink. Aztán kimentek a pályára és biztosan nyertek.

A második meccset maguknak tették nehézzé a nyíregyháziak, végül kivédekezték a Pannon Bulls két pontos extrakiséreltét és hozták a találkozót. Ezzel élen végeztek a három csapatos csoportban és jöhetett a rájátszás.

Tanulva az előző meccsből, ezt követően már maximális fordulaton járt a nyíregyházi gépezet, így nem okozott gondot a tatai Mustangs megszelídítése. Jöhetett a torna meccse, az előrehozott finálé, hiszen az elődöntő egyik ágán a Budapest Wolves várta a Tigriseket. Ugyan a vörös mezes Farkasok kezdtek jobban, ám ezt követően a Tigrisek rákapcsoltak és az Y2K Tigers Dolls lányainak, valamint a szurkolók segítségével fordítottak és puskavégre kapták a Farkasokat. Utóbbiak a bronzmeccsen a Győr Sharks elleni győzelemmel vigasztalódhattak.

Parádéztak a fináléban

És jött a döntő, ahol a miskolci Renegades várt a mieinkre. A találkozó pikantériája volt, hogy tavaly még egy szerződés szellemében vállvetve küzdöttek a borsodiakkal és edzőjükkel, ám ez már a múlté. A találkozón Hanász Róberték esélyt sem adva ellenfelüknek, kapott pont nélkül biztosan nyertek. A torna legjobb támadójának a Tigers irányítóját, Vasyl Jordant választották.

A Nyíregyháza Tigers vezetősége és játékosai az Aréna Kupa győzelmét elhunyt szurkolójuk, Cserhalmi János „Cseró” emlékre ajánlották fel. Tiszteltére fekete karszalaggal küzdötték végig a tornát.

KM


Amerikai foci: VII. Cellect Aréna Kupa, Budapest

A Nyíregyháza Tigers mérkőzései, A-csoport: Tigers– Fürstenfeld Raptors (osztrák) 34–13. – Pannon Bulls 24–22. Rájátszás: Tigers– Tata Mustangs 36–6. Elődöntő: Tigers–Budapest Wolves 20–12. Döntő: Tigers-Miskolc Renegades 20–0. A végeredmény: 1. Nyíregyháza Tigers, 2. Miskolc Renegades, 3. Budapest Wolves, 4. Győr Sharks.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!