Sport

2013.02.02. 21:33

Rózsahegyi tövis a második negyedben

A második játékrész első hat percében és a találkozó utolsó három minutájában ment el a meccs.

A második játékrész első hat percében és a találkozó utolsó három minutájában ment el a meccs.A női kosárlabda magyar-szlovák középszakasz 2. fordulójában, szombaton a Szlovákiában található Rózsahegyen, az MBK Ružomberok vendége volt a Work Force-DKSK Miskolc csapata. Az Európai Kosárlabda Szövetség égisze alatt zajló Európa Kupa sorozatban vitézkedő, az elődöntőbe jutott házigazdák ellen az első negyedben partiban volt a Diósgyőr, a piros-fehéreket nem zavarta különösebben, hogy rózsahegyiek egész pályás letámadását játszanak. Igaz, a DKSK védekezése nem volt túl jó, de nem tudott megugrani a hazai gárda, csak a játékrész hajrájában szerzett triplával sikerült előnyt kovácsolniuk a második játékrészre (23-20).

A DKSK ,,legendás második negyede” ezúttal is előjött, a szokásos kikapcsolásos időszakban a csapnivaló védekezés közepette a Ružomberok egymás után szerezte pontjait. Nem mellékesen jól is dobtak ekkoriban a hazaiak, bárhonnan is engedték el a labdát, akár középtávolról, akár a tripla vonal mögül, rendre betaláltak, így ment ezt közel hat percen át. A DKSK ebben az időszakban nagyon sok labdát eladott, a rossz passzok közepette hiába forgatta csapatát Peresztegi edző, nem tudta a holtpontról kibillentenie csapatát. Aztán a játékrész utolsó két percében csak sikerült valamennyire összeszednie magát a piros-fehér együttesnek, és ez arra volt elég, hogy húsz pont alá csökkentsék hátrányukat (49-30).

Felzárkózás

A hosszú szünet után, – ezt is nevezhetjük már szokásosnak – jól kezdett a Diósgyőr. Skoric és Raven ponterősségével, kollektív támadásokkal, és keményített védekezéssel sikerült egyre közelebb kerülniük ellenfelükhöz, és 10 pont alá csökkentették hátrányukat. Aztán, amikor Bukovszki megkapta negyedik faultját, és váltani kellett irányítóposzton, egy picit megakadt a gépezet (63-52).

Az utolsó játékrész elején remekül dolgozott a Diósgyőr, nagyon jó védőmunka közepette, hét percen át csupán négy pontot kaptak a piros-fehérek, azt viszont eladott labdák után. De mivel a támadásokat sikerült jó százalékban befejezni, így amikor három perc volt hátra a meccsből, ismét nyílt lett a találkozó (67-61). Csakhogy innen a hazai gárda centerjátékával egy 11-0-s szériát produkált, tíz pont fölé tornázva az előnyüket és bebiztosítva ezzel a győzelmüket. A hajrában pedig már csak egy diósgyőri kosár esett, Dubei triplája.


JEGYZŐKÖNYV

MBK Ružomberok – Work Force-DKSK Miskolc

80-64 (23-20, 26-10, 14-22, 17-12)

Rózsahegy, 700 néző. V.: Zenis, Lamos, Margala.

MBK Ružomberok: Mincikova (4), Cernakova (9/3), Holmes (18), Anderson (8), Parker (18). Csere: Tetemondova (8/6), Baburova (3/3), Kmetova (8), Brezániova (4). Vezetőedző: Stefan Szvitek.

Work Force-DKSK Miskolc: Bukovszki (6), Raven (21/3), Skoric (12), Bozóki (-), Sanford (8). Csere: Ocsenás (-), Szabó P. (2), Reiner (2), Fürtös (8/6), Dubei (5/3). Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos.

Stefan Szvitek: – Amikor nagyon kellett, akkor odatették magukat a játékosok, megérdemelt győzelmet arattunk.

Peresztegi Nagy Ákos: – Ismételten tudtunk egy értékelhető meccset játszani, amiért jöttünk, azt megcsináltuk, tanultunk. A második negyedért kár, ott egy kicsit szétesett a játékunk, azt leszámítva, különösen a térfélcsere után jól teljesített a csapat az agresszív stílust képviselő, jó szerkezetű Rózsahegy ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!