Sport

2013.02.19. 11:02

Rakovic előőrsként már Egerben

A DVTK szerb védője hétfőn délután az Egri FC labdarúgócsapatánál edzett.

A DVTK szerb védője hétfőn délután az Egri FC labdarúgócsapatánál edzett. Amiről a múlt hónap elején elsőként írt az Észak-Magyarország, az hétfőn valósággá vált, a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának játékosa, Savo Rakovic csatlakozott a szintén élvonalbeli Egri FC keretéhez, és edzésen vett részt délután a hevesi gárdánál. A 27 esztendős szerb védő már három hete tudja, hogy nem számítanak rá a DVTK-nál, és miután kereten kívüli lett, szabadon kereshetett magának új csapatot.

Elméletileg

És úgy tűnik, talált is. Elvileg több diósgyőri játékosnak kellene őt követnie néhány napon belül. Persze, nem feltétlenül hasonló ok miatt, hanem azért, mert a DVTK a tavaszi első bajnokiját az érvényben lévő versenykiírás szerint március 1-jén, vagyis a jövő héten pénteken 19 órától az Egri FC vendégeként játssza, elméletileg

És úgy tűnik, talált is. Elvileg több diósgyőri játékosnak kellene őt követnie néhány napon belül. Persze, nem feltétlenül hasonló ok miatt, hanem azért, mert a DVTK a tavaszi első bajnokiját az érvényben lévő versenykiírás szerint március 1-jén, vagyis a jövő héten pénteken 19 órától az Egri FC vendégeként játssza, elméletileg Egerben. De annak az esélye, hogy ez így legyen, tulajdonképpen a nullával egyenlő, ugyanis ehhez az egri stadiont 10 napon belül villanyvilágítással kellene ellátni, de hétfőn még csak egy trafóház árulkodott arról, hogy esetleg itt a közeljövőben valamikor lefektethetik a földkábeleket, és felállíthatják a kandelábereket, és ez utóbbiak kiépítése még nem kezdődött meg. A tulajdonosi, támogatói kör változásán átesett Egri FC új kommunikációs munkatársánál, Féderer Andreánál arról érdeklődtünk, hogy ha nem Egerben rendezik meg az összecsapást, akkor melyik város adhat otthont a Diósgyőr elleni bajnokinak, vagyis merrefelé tervezzen kirándulást a tavaszi első hónap első napján több száz DVTK drukker.

Két eset lehetséges

– Erre most még nem tudok válaszolni, ha ezzel kapcsolatban lesz döntés, akkor arról tájékoztatni fogjuk a közvéleményt – hangzott a kurta válasz. Ha Egerben nem lesz világítás bő egy héten belül (amire egri informátorunk szerint 1 százaléknál is kevesebb az esély), akkor két eset lehetséges. Vagy az, hogy egy másik időpontban rendezik meg a találkozót Egerben – amiről korábban a hevesi megyeszékhely alpolgármestere, Rázsi Botond is nyilatkozott lapunknak – vagy másik helyszínt keresnek a találkozónak. Előbbi ellen szól, hogy lapunk információi szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága nem akceptálta az egri klub azon kérését, hogy cseréljék fel az Egri FC – Diósgyőri VTK meccset a szombaton, a nappali fény mellett megrendezhető, 14 órára kiírt PM-Kecskeméti TE – Debreceni VSC-TEVA bajnokival, így már szinte bizonyos, hogy villanyfény mellett kell játszania a hevesi megyeszékhely alakulatának. Vagyis a kérdés leginkább már csupán az, hogy hol.

Vácott?

Mivel a hevesi klub új tulajdonosa Vácról érkezett, hiszen az ottani NB II-es klubnál tevékenykedett korábban, így a legnagyobb esélye annak van, hogy a Duna-parti városba kell elutazniuk azoknak a diósgyőri drukkereknek, akik élőben szeretnék látni kedvencük idei első tétmeccsét.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!