Sport

2013.02.22. 08:20

Parádés DVSE győzelem Budapesten

Kiváló játékkal, sokgólos mérkőzésen 15-9-es sikert arattak a debreceniek.

Kiváló játékkal, sokgólos mérkőzésen 15-9-es sikert arattak a debreceniek.A BVSC-Zugló együttesével küzdött meg a DVSE a Vodafone férfi OB I. 16. fordulójában a Szőnyi úti uszodában. Jól kezdtek a debreceniek, Vindisch Ferenc révén kevesebb, mint fél másodperc után már vezettek is Varga Tamás játékos-edző tanítványai. Az új mester ezúttal nem a medence széléről, hanem a vízből irányította a csapatot, és két találattal járult hozzá a sikerhez. Csak úgy záporoztak a gólok az első negyed folytatásában, a hazaiak ugyan többször kiegyenlítettek, azonban a vezetést nem tudták átvenni, többek között Vindisch triplájának köszönhetően 6-3-as eredménnyel zárult a meccs nyitófelvonása. A második játékrészben tovább parádéztak a cívisvárosiak, míg a BVSC csak az utolsó másodpercben tudott betalálni, addig a vendégek háromszor is bevették az először Györke Zsolt, majd pedig Meixner Marcell által védett kaput, így 9-4-nél ért véget a második nyolc perc.

Hengereltek

A harmadik etap viszonylag szorosabb eredményt hozott, Dabrowski Norbert együttese kétszer, míg Giorgettiék háromszor találtak be, ennek ellenére tartotta magabiztos előnyét a debreceni pólócsapat, 12-6-os állásnál következett a végső kör. Ahogy az első három negyedet, úgy az utolsót is akciógóllal nyitotta a Varga-alakulat. A végjátékban ugyan viszonylag jól hajráztak a fővárosiak, azonban ez is kevésnek bizonyult a bombaformában lévő hajdúságiak ellen, akik 15-9-re győzedelmeskedtek. A DVSE legközelebb hazai környezetben, a Péccsel csap össze szombaton 18 órától.


A tények

Vodafone Férfi Vízilabda OB I, 16. forduló 

BVSC-Zugló – DEBRECEN 9-15 (3-6, 1-3, 2-3, 3-3)

Budapest, 100 néző. Vezette: Dodog Sz., Dr. Fekete B.

BVSC: Györke Zs. – Rajna P. M., Czigány K. 1, Szűcs L., Létay K. 2, Ambrus F., Borsós E. 2. Csere: Nagy S., Bedő K. 1, Zsoldos T., Kotsidis N. 2, Mészáros Cs. 1, Telegdy A., Meixner M. Edző: Dabrowski Norbert.

DEBRECEN: Mitrovics – Kállay M., Giorgetti 2, Vindisch F. 3, Varga T. 2, Misics 4, Letica 1. Csere: Palotás G., Macsi P., Somlai T., Süveges M. 2, Halek M. 1, Smitula G.

Edző: Varga Tamás.

Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 11/3.

Gól – büntetőből: 1/1, ill. 0/0.

Kiállítás cserével: - , ill. Alex Giorgetti.

Kipontozódott: Telegdy András, ill. - .


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!