Sport

2013.02.02. 17:16

Nagyvarsányi úszópalánták sikerei a diákolimpián

Nyírbátor - Érmekkel és értékes helyezésekkel tértek haza a nagyvarsányi úszópalánták a Nyírbátorban megrendezett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei úszás diákolimpiai döntőről.

Nyírbátor - Érmekkel és értékes helyezésekkel tértek haza a nagyvarsányi úszópalánták a Nyírbátorban megrendezett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei úszás diákolimpiai döntőről.A helyi Református Általános Iskola tanulói közül Sebestyén Noémi (IV.korcsoport) megyei diákolimpiai bajnoki címet szerezve aranyérmet vehetett át 100 m-es hátúszásban,100m-es gyorsúszásban pedig 4.helyen végzett.

Czap Timea (IV.kcsp.) kétszer is a dobogó második fokára állhatott fel.Először a 100 m-es hátúszás,majd a 100m-es mellúszás eredményhírdetésekor.

Szanyi Krisztián((IV.kcsp.) 100m-es mellúszásban a harmadik helyen végzett.

Vincze Rebeka(III.kcsp) 4.helyen végzett 50m-es mellúszásban és 6. lett 100m-es hátúszásban.

Vincze Balázs(II.kcsp.) negyedik, Czap Liliána(II.kcsp) hetedik, Czap László(I.kcsp.) pedig a 15.helyen végzett 50m-es mellúszásban. Ezzel még nem volt vége a sikereknek,hiszen a varsányi úszócsapat további 2 tagja is a rajtkőre állt, akik jelenleg már a vásárosnaményi II.Rákóczi F. Gimnázium tanulói. Herczeg Viktória (V.kcsp.)100m-es hátúszásban, Farkas László(VI.kcsp.) pedig 100m-es hátúszásban és 100m-es mellúszásban egyaránt aranyérmet szerzett. Minden tanuló felkészítője: Dr.Pintye Zoltán. A győztesek képviselhetik iskoláikat a március elején Budapesten megrendezésre kerülő országos diákolimpiai döntőben.

A szép sikerek értékét növeli,hogy a gyerekek helyi lehetőségek hiányában Vásárosnaményban készültek fel a diákolimpiára és az azt megelőző versenyekre. Ehhez minden segítséget megkaptak iskolájuk vezetőségétől. Külön köszönet illeti meg a Szilva Gyógyfürdő vezetőit, Szűcs Istvánt és Dúl Ágnest, továbbá Filep Sándort,Vásárosnamény Polgármesterét,akik kedvezményes belépőjegy lehetőségének biztosításával hozzájárultak ahhoz, hogy a nagyvarsányi úszópalánták fel tudtak készülni a versenyre és boldogan térhettek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!