Sport

2013.02.03. 13:48

Nagyszerűen játszottak a Kaposvár ellen a zöldek

Miskolc - Szombaton este hazai környezetben a Kaposvár ellen küzdött az Albrecht-MVSC-MVSI NB I-es női röplabda csapata.

Miskolc - Szombaton este hazai környezetben a Kaposvár ellen küzdött az Albrecht-MVSC-MVSI NB I-es női röplabda csapata.A találkozó előtt köszöntötték özv. Cservenka Miklósné Demeter Ibolyát, aki alapító tagja volt az előd Miskolci Lokomotív csapatának, amelyben 1947-től 1957-ig játszott. A 82 esztendős volt játékost Albrecht József, a zöld-fehérek névadó főszponzora és Toma Sándor vezetőedző ajándékozta meg, a közönség pedig vastapssal jutalmazta.

Kovács Edina pontjai

Az első szett látványos, erőtől duzzadó, szó szerint magával ragadó játékot hozott. 9-14-ig a vendégek domináltak, utána azonban Kovács Edina nyitásai következtek. A zöld-fehérek kiválósága zsinórban 11 ponthoz segítette együttesét, amely 20-15-re fordított. Innen még lábra álltak a kaposváriak, akik 20-18-ra felzárkóztak, de Szajkóék feltették az i-re a pontot. Ezt a szakaszt aligha felejtik el azok a szurkolók, akik kilátogattak a Kubikba. A 22 perces játszma remek propagandája volt a sportágnak, a játékosok a röplabda minden szépségét bemutatták.

A második szett az elsőhöz hasonló izgalmakat hozott és a színvonal sem csökkent. Mindkét társaság apait, anyait beleadott a mérkőzésbe, nem volt elveszett labda, egyik-másik labdamenet másfél percig tartott. Pazar leütések, ügyes ejtések és nagyszerű mezőnymunka jellemezte a csapatok játékát. 16-16-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd az Albrecht-MVSC-MVSI felejthetetlen hajrát produkálva ezt az etapot is hozta.

Izgalmasan alakult

A harmadik szett is fordulatokban gazdag volt. A kaposváriak keményen harcoltak a szépítésért, nem adták olcsón a bőrüket. Így minden poénért meg kellett küzdeniük Rédeiéknek, akik egymást múlták felül. 19-19-nél Toma Sándor időt kért, innentől kezdve lányai szárnyaltak, 24-21-re elhúztak és végül a publikum nagy éljenzése közepette a sikert is kiharcolták.

ÉM-KT


JEGYZŐKÖNYV

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI – 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem

3:0 (21, 20-23)

Miskolc, 150 néző. V.: Vígh, Szabó P.

Albrecht-MVSC-MVSI: Sitkey, Rédei, Kovács E., Szajkó, Szabó B., Radomszki. Csere: Nagy Zs. (liberó), Kiss V. Vezetőedző: Toma Sándor.

1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Horváth Zs., Pintér, Récsei, Kondor, Szívós, Harmath. Csere: Csitári (liberó), Horváth K., Dudata. Vezetőedző: Pálfy Marianna.

Toma Sándor: – Mindenkit meg kell dicsérnem ezért a remek játékért. A mérkőzésen kimagasló teljesítményt nyújtottunk, lelkesen és kiválóan röplabdáztunk.

Pálfy Marianna: – Nem ezen a meccsen dőlt el a sorsunk. A pompás találkozón megérdemelten nyertek a hazaiak, gratulálok nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!