Sport

2013.02.15. 16:56

Nagy Konrád a Gyorskorcsolya vb-ről: Újabb rajongókat toborozna

Debrecen - A debreceni Nagy Konrád bízik benne, hogy akik kilátogatna a gyorskorcsolya vébére, közelebb kerülnek a sportághoz.

Debrecen - A debreceni Nagy Konrád bízik benne, hogy akik kilátogatna a gyorskorcsolya vébére, közelebb kerülnek a sportághoz.Három hét múlva, március 8-án veszi kezdetét a Főnix Csarnokban a Rövidpályás Gyorskorcsolyázó Világbajnokság, amelyen egy cívisvárosi születésű résztvevőnek is drukkolhatunk. A húsz esztendős Nagy Konrád péntek délután a Debreceni Jégcsarnokban tréningezett, a jégre lépés előtt nyilatkozott lapunknak.

– Hat éves koromban tanultam meg korizni, anno a testnevelő tanárom hozott ki minket a jégpályára és ő fedezte fel, hogy jól megy nekem a korcsolyázás. Ezt követően elindultam egy diákolimpián, a megyei selejtezőt, majd az országos versenyt is megnyertem. 2006-ban kezdtem el a rövidpályás gyorskorcsolyázást és két esztendővel később kerültem be a válogatottba, három éve a fővárosban edzek a nemzeti csapattal.

Élőben más

Nagy Konrád – aki rövid pályán és hosszú távon is versenyez – természetesen nagyon örül, hogy Debrecen rendezi az idei rövidpályás világbajnokságot.

– Remélem, minél több néző kilátogat majd az eseményre és testközelből megtapasztalhatja, milyen is ez a sportág, hiszen a helyszínen teljesen más élményt nyújt, mint televízión keresztül. Bízom benne, hogy sok embernek megtetszik majd a gyorskorcsolyázás.

Döntő, elődöntő

A sportember a vb esélyeiről óvatosan, de bizakodva fogalmazott. – Jóslásokba nem merek bocsátkozni, de nagyon örülnék neki, ha a férfi váltó a döntőig tudna menetelni. Egyéniben is nagyon jól felkészítettek bennünket, az állóképesség és technika terén is fel tudtunk zárkózni az élmezőnyhöz, tehát elődöntős futamokra jók lehetünk egyénenként is.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!