Sport

2013.02.15. 23:00

MVSC: Szépen "cseng" a nyert szett

Idegenben lépett pályára pénteken este az Albrecht-MVSC-MVSI női röplabdacsapata.

Idegenben lépett pályára pénteken este az Albrecht-MVSC-MVSI női röplabdacsapata.A negyeddöntő első felvonásának közepéig nagy ,,ellépések" nem voltak (13-13), meglepte kicsit az MVSC a vendéglátót. A vártnál nagyobb ellenállást tanúsítottak a miskolciak, viszont a folytatásban fogadási hibákat követtek el a zöld-fehérek, amiket a rutinos hazaiak kihasználtak és határozott röplabdával jutottak előnyhöz.

A folytatásban, a második szett elején Lapis helyett érkezett Szilvási az Albrechtnél, Toma Sándor edző átállította kétfogadásos rendszerre csapatát, amely bejött – merthogy fegyelmezett játékkal beérte riválisát a borsodi alakulat (16-15). 20-18-nál sem volt probléma a Miskolcnál, amely Kovács, Rédei és Szajkó irányításával egy nagyon nyílt röplabdát mutatott. 22-21-et követően egalizáltak a látogatók (23-23), majd ők tudták megszerezni a következő két pontot is, amik az egyenlítést jelentették.

A viharsarkiakat mindez nagyobb erőkifejtésre sarkallta a harmadik játszmában, amelyben 7-2, aztán 13-5 is volt a javukra. Az MVSC trénere cserélt, Rédei helyett Sivák, Kovács E. helyett Lapis, Szajkó helyett Bertók lépett pályára. A szakvezető elsősorban pihentetni akarta a húzóembereket, hogy azok a negyedik felvonásra frissebben álljanak fel.

Így is lett, mert 4-1-et követően felzárkózott a Vasút a negyedik szettben (12-11). Ekkor feladót cserélt Kormos Mihály, ami megtörte némileg a zöld-fehéreket. A csabaiak mezőnyben nagy labdákat szedtek össze (16-12, 20-14), aztán pedig a már békési, de miskolci nevelés Leidgeb nyitott keményen. Kovácsék fejben elfáradtak, és 22-17-ről már nem volt esélyük ledolgozni a hátrányt.

Az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Békéscsaba javára.

A második mérkőzést vasárnap 17 órától rendezik az MVSC Csokonai úti csarnokában.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Budapest Bank-Békéscsabai RSE – Albrecht-MVSC-MVSI 3:1 (13, -23, 9, 18)

Békéscsaba, 300 néző. V.: Bodrogi, Csizmarik.

Budapest Bank-Békéscsabai RSE: Pallag, Czina, Soós, Szombathelyi, Leidgeb, Gerendeli. Csere: Molcsányi (liberó), Jenei. Edző: Kormos Mihály.

Albrecht-MVSC-MVSI: Lapis, Sitkey, Rédei, Kovács, Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy (liberó), Szilvási, Kiss V., Kiss E., Sivák, Bertók. Edző: Toma Sándor.

Kormos Mihály: - Mindenki arról beszélt nekünk, hogy milyen könnyedén fogunk nyerni a Miskolc ellen. A mai napon látszódott hogy ez nem így lesz. Azért gratulálok a lányoknak, szeretnénk vasárnap is győzni.

Toma Sándor: - Nagyon örülök, hogy egy szettet el tudtunk venni a Csabától idegenben. Két nyitásfogadós rendszerben játszottunk végig, mindezzel együtt stabilan helytállt a csapat. Bízom abban, hogy otthon nyerni tudunk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!