Sport

2013.02.28. 14:32

Marasztalják az edzőt a Maciknál

A kanadai mester már tudja, hogy kit kérne biztosan a stábba, maga mellé.

A kanadai mester már tudja, hogy kit kérne biztosan a stábba, maga mellé.Az Észak-Magyarország vendége volt szerdán Tim Kehler, a Miskolci Jegesmedvék hokicsapatának edzője, akit Fodor Szabolcs, a Macik csapatkapitánya kísért el szerkesztőségünkbe. Miután közeleg a szezon vége, először arról érdeklődtünk a tengerentúli trénernél, hogy marad-e a 2013/2014-es évadban is a népkertiek alkalmazásában?

– Volt már tárgyalásom a menedzsmenttel, ezen az hangzott el, hogy elégedettek a munkámmal és szívesen marasztalnának a továbbiakban is – adott választ Tim Kehler. – Én erre csak azt mondhatom, hogy örülök, ha ezt így érzik és nagyon köszönöm mindenkinek a támogatást, nem csak a klub vezetésének, hanem a szurkolóknak is. Azt, hogy mikor születhet végleges döntés, milyen határidővel, ebben a pillanatban nem lehet megjósolni, mert előtte meg fogom vizsgálni azokat a lehetőségeket is, amik adódnak, adódhatnak. A Jegesmedvéknél korrektek velem, én is az vagyok, vagyis alakuljon bárhogy, az itteniek lesznek az elsők, akikkel az elhatározásomat közölni fogom. Ha nem maradok, azért, hogy legyen elegendő idő a pótlásomra, ha pedig folytatom, akkor azért, hogy minél hamarabb tervezni tudjuk a nyári munkát.

Ezerötszáz edző

Kemény és csak a maga elgondolásai érdeklik, vagy minden lényeges témában, véleményt cserél a játékosaival – általában ez a kétfajta edzőtípus létezik. De vajon melyik Tim Kehler?

– Más a taktika nálunk, Észak-Amerikában, ahol kisebb a pálya mint itt, Európában, másképpen is kell edzéseket tartani – folytatta a juharleveles mester. – Abban a környezetben az ottani elgondolások, az ottani elméletek működnek, de ezeket, mondjuk Magyarországra, át kell ültetni, át kell írni. Egy edző egyébként sem lehet csak diktátor, ám egy különböző kultúrájú helyen előny, ha annyi információt gyűjt össze, amennyit csak tud. Ezeket aztán analizálni kell, majd a saját elképzeléseivel vegyítve kell utat, egy határozott utat mutatni a játékosoknak. Ha nem megy a csapatnak, akkor máris van ezerötszáz edző a lelátón és minden nézőnek meg van a maga ötlete, hogy mit tegyen, vagy ne tegyen az edző. Na, ekkor is meg kell legyen az edző önbizalma és hinnie kell abban, hogy a saját terve jó.

Elkerülhetetlenek

Habár nem a napokban történtek, Tim Kehlert megkérdeztük döntésekről is, amelyek utólag – mintha – helyesnek tűnnének. Így például arról, hogy megváltak három hokistól, Wéber Zsolttól, Dusan Sijkától, továbbá Budai Rolandtól és korábbi pályaedzője, a csapatmenedzser Egri Gergely sincs már mellette.

– Nehéz beszélni, még így, utólag is a három fiúról, mert jó emberekről, jó csapattársakról van szó – hangoztatta a szakember. – Ugyanakkor bizonyos helyzetekben elkerülhetetlenek a fájdalmas döntések, ha azt akarjuk, hogy egy általános programot ,,bajnok" programra váltsunk. És mi ezt akartuk. Geri esetében is helyesnek vélem, hogy csak az egyik, a fő feladatát csinálja, hiszen a menedzseri szerep egy rendkívül összetett munka, sok apró részlettel és ezekre jobban tud figyelni.

Értesüléseink szerint a Népkertben mostanában azért van egy edző, egy vendég, a Budapesten élő honfitárs, Gary Clark.

– Nem titok, hogy velünk van Gary, aki megfordult már más európai országokban is, és a kapusainkat vette kezelésbe – árulta el Tim Kehler. – Akiknek, azt hiszem, kell egy kis plusz, minőségibb munka, miután Gary sokkal többet tud tőlem ezen a téren. Egyelőre heti egy alkalommal jön, de ha úgy alakul, hogy folytatom a pályafutásom a Jegesmedvéknél, akkor szeretném, ha csatlakozna hozzánk és teljes erejével segítene, az itteni utánpótlásban is. Persze tudom, ez is, mint minden a sportban, a hokiban, pénzkérdés.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!