Sport

2013.02.05. 17:40

Magyar válogatott - Pátkai elhagyta a csapatot

Belek, 2013. február 5., kedd (MTI) - Pátkai Máté kikerült a magyar labdarúgó-válogatott keretéből, mert bár felépült betegségéből, nincs olyan állapotban, hogy szerdán segítségére legyen a fehéroroszok elleni barátságos mérkőzésen a nemzeti együttesnek.

Belek, 2013. február 5., kedd (MTI) - Pátkai Máté kikerült a magyar labdarúgó-válogatott keretéből, mert bár felépült betegségéből, nincs olyan állapotban, hogy szerdán segítségére legyen a fehéroroszok elleni barátságos mérkőzésen a nemzeti együttesnek.A magyar szövetség keddi beszámolója szerint a középpályás ezért visszatért klubcsapatához, a szintén a törökországi Belekben edzőtáborozó Győri ETO-hoz.

A magyar idő szerint 17 órakor kezdődő találkozót várhatóan maroknyi néző előtt rendezik meg, a magyar játékosok így megtapasztalhatják, milyen szurkolók nélküli atmoszférában játszani. Ennek azért van jelentősége, mert a jelenlegi állás szerint március 22-én, a Románia elleni vb-selejtezőt zárt kapuk mögött játssza a magyar válogatott a Puskás Ferenc Stadionban.

"Nagy érvágás lenne, ha a románok ellen valóban nézők nélkül kellene játszanunk, de fel kell készülnünk erre az eshetőségre is, mert egyelőre úgy tűnik, hogy érvényben marad a nemzetközi szövetség büntetése" - mondta Dzsudzsák Balázs az MLSZ honlapján. A balszélső ebből a szempontból jó lehetőségnek nevezte a szerdai mérkőzést, melyen szerinte éppen a körülmények miatt nem lesz könnyű jól teljesíteni, viszont márciusban hasznát vehetik majd a játékosok az itt szerzett tapasztalatoknak.

A FIFA fellebbviteli testülete hétfőn minden pontján helyben hagyta korábbi fegyelmi döntését, azaz zártkapus maradt a március 22-i, budapesti Magyarország-Románia világbajnoki selejtező. Az MLSZ a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul.

A magyar válogatott története során másodszor találkozik Fehéroroszországgal, a két csapat eddigi egyetlen, debreceni barátságos meccsét a vendégek nyerték 5-2-re 2002. április 17-én.

- MTI -


A magyar válogatott kerete:

kapusok

Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Gulácsi Péter (FC Liverpool), Megyeri Balázs (Olimpiakosz)

védők

Guzmics Richárd (Szombathelyi Haladás), Kádár Tamás (Diósgyőri VTK), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Mészáros Norbert (DVSC-TEVA), Szolnoki Roland (Videoton FC), Vanczák Vilmos (Sion)

középpályások

Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Koltai Tamás (Győri ETO FC), Koman Vladimir (FK Krasznodar), Pintér Ádám (Real Zaragoza)

csatárok

Böde Dániel (Ferencváros), Rudolf Gergely (Diósgyőri VTK), Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (FSV Mainz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!