Sport

2013.02.05. 13:19

Labdarúgó NB I - Tovább harcol az Újpest tulajdonosa

Budapest, 2013. február 5., kedd (MTI) - Továbbra is harcolni fog a klub "megtisztulásáért" Roderick Duchatelet, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC elnök-tulajdonosa.

Budapest, 2013. február 5., kedd (MTI) - Továbbra is harcolni fog a klub "megtisztulásáért" Roderick Duchatelet, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC elnök-tulajdonosa.A belga üzletember hétfő este tett közzé nyilatkozatot a klub hivatalos honlapján, amelyben többek között azt írta: az átvétellel kapcsolatban felmerült néhány furcsaság. Ezek miatt jelenleg több mint negyven polgári vagy munkajogi ügy van folyamatban, és a sok esetben büntetőfeljelentést is tettek. Példaként elsősorban több munkavállaló munkaszerződésének "különös" változását, illetve követeléseiket hozta fel. Hozzátette: az Újpest a jövőben minden hasonló ügyben védekezik majd, legközelebb február 20-án kell megjelennie a bíróságon.

"Nagyon keményen harcolunk azért, hogy lépésről lépésre magasabb szintre jussunk el, de néha azt érzem, hogy egyfolytában akadályokba ütközünk" - nyilatkozta kedden a belga üzletember, aki hozzátette, szerinte ezek a problémák Magyarországon nem csak az Újpestre jellemzőek.

Duchatelet - aki 2011 októberében vette át a klubot - ugyanakkor konkrét eseteket és neveket nem említett. Közleményében kitért rá: amíg a régi tulajdonosnál egy játékosnak hétmillió forint járt volna, addig neki ugyanennek a futballistának és menedzsereinek, ugyanerre az időszakra 52 milliót kell kifizetnie a folyamatosan módosított szerződések szerint.

A keddi sajtótájékoztatón bemutatták az Újpest FC új, ingyenes mobilalkalmazását, amelyen a klubbal kapcsolatos információkhoz juthatnak hozzá a szurkolók. A két fél közötti stratégiai együttműködési szerződést Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója, illetve Roderick Duchatelet írta alá.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!