Sport

2013.02.28. 10:29

KBSC: Nagyon dolgoztak a fizikumon (is)

Kazincbarcika - A másodosztályú barcikaiak vezetőedzője ajánlja játékosainak a gondolkodást.

Kazincbarcika - A másodosztályú barcikaiak vezetőedzője ajánlja játékosainak a gondolkodást.Tavaly szeptember vége óta irányítja az NB II-es Kazincbarcikai SC-t a holland Feyenoord egykori kiválósága, Kiprich József. Vagyis, a téli pihenő a legjobbkor jött a tekintetben, hogy az általa szükségesnek vélt változtatásokat végrehajtsa. El tudta végezni, végeztetni a tervezett munkát az elmúlt mintegy két hónapban, volt-e bármilyen gátló tényező? – kérdeztük a szakembertől.

– Lett volna, ha nem tudtunk volna átjárni Múcsonyba, a műfűre – adott választ Kiprich József. – Tudomásom szerint folyamatban van Barcikán is egy ehhez hasonló pálya építése, amely rövidesen elkészülhet. Sokat jelentett az is, hogy lehetőségünk volt egy egyhetes edzőtáborra Tiszaújvárosban. Ennek szükségességét én jeleztem a klub felé, örülök, hogy elmentünk. Végül is nem pár embert igazoltunk, hanem többet, és ahhoz, hogy összerázódjon egy sok új játékost soraiban tudó csapat, ahhoz elengedhetetlen az effajta összetartás. Ahol a futballistának nem kell mással foglalkoznia, csak azzal, hogy miként pihen, miként táplálkozik, és miként edz, illetve hogy minél jobban beilleszkedjen a közösségbe.

Sakkban, kártyában

Az egységre nagy szüksége lesz a KBSC-nek a folytatásban, hiszen a jelenlegi 17 ponthoz nem keveset hozzá kellene tenni ahhoz, hogy elérjék a célt, az NB II-ben maradást.

– Nem az elődöm tehet róla, egyszerűen olyan állapot állt elő az ősszel, gondolok itt elsősorban arra, hogy az igazoltak nagy része különböző fizikai állapotban volt, hogy nagyon nehéz volt eredményt elérni – folytatta Kiprich József. – Az nem fordulhat elő, hogy egy csapat egyszerűen elfogy a 75., 80. perc táján, addig vezet, mint mi a Nyíregyháza ellen, s akkor egyszerűen összeesik, mert nincs fizikum. Ezért ennek kiküszöbölése fontos dolgunk volt januárban és februárban. Aztán azon is változtatni akartam, hogy minden poszton meglegyünk, ne az legyen a szituáció, hogy van hat középpályásunk, de baloldali bekkünk egy sem. Úgyhogy ez volt az úgymond vezérfonal az igazolásaink során. Volt egy bizonyos kör, amelyből nézegettünk, remélem, olyanokat válogattunk ki, hoztunk Barcikára, akik által stabilabb lesz a játékunk. A célhoz két dolgot fűznék hozzá: én minden sportban, játékban győzni akarok, legyen az sakk vagy éppen kártya. Nagyon hiszem, hogy ez a tűz át fog ragadni mindenkire, és a végeredmény az lesz, hogy továbbra is NB II-es csapat lesz a városban. A másik gondolatom ehhez szorosan kapcsolódik: minden labdarúgónak tisztában kell lennie azzal, hogy az átszervezés miatt kevesebb ember kell majd a másodosztályba, tehát ha nem szeretnének a távoli jövőben NB III-asok lenni, és ahhoz mért fizetést kapni, akkor elemi érdekük, hogy teljes mellszélességgel álljanak a dolgokhoz, és harcoljanak keményen a bennmaradásért.

ÉM-MI


Téli változások

Érkezett: Nagy Mihály Krisztián, Vólent Roland, Lengyel Gyula (mindhárom Honvéd-MFA), Jeremiás Gergő (Mezőkövesd-Zsóry), Horváth Szabolcs (FC Tiszaújváros), José David Casado García (spanyol, Huércal – Spanyolország), Kiprich Dániel (Szolnoki MÁV FC), Póser Dániel (Létavértes), Bogáti Péter (DVTK – kölcsönbe), Halgas Tibor (szabadon igazolható, legutóbb DVTK).

Távozott: Czégel Máté (DVTK, kölcsönből vissza), George Menougong (kameruni, Mezőkövesd-Zsóry), Fabio Emanuel Moreira Silva (zöld-foki-szigeteki, ?), Celso Aparecido Gama Junior (brazil, Hódmezővásárhely), Renan Vinícius de Oliveira Cassini (brazil, ?), José Luiz dos Santos (brazil, ?), Joseph Ngalle (Mórahalom), Varsányi János (?).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!