Sport

2013.02.28. 22:10

Három, plusz hat a terv

Miskolc - Pénteken 19 órától az Egri FC vendégeként Vácott vívja a 18. forduló meccsét a DVTK NB I-es labdarúgó csapata.

Miskolc - Pénteken 19 órától az Egri FC vendégeként Vácott vívja a 18. forduló meccsét a DVTK NB I-es labdarúgó csapata.A rajt előtti, csütörtökön délben tartott sajtótájékoztatón Szentes Lázár szakmai igazgató feltűnően jó hangulatban elemezte az erőgyűjtés időszakát. A máskor szűkszavú tréner ezekkel a gondolatokkal kezdte mondandóját:

– Januárban és februárban több helyszínen, más és más körülmények között dolgoztunk, de mindenhol és minden a helyén volt. Örömömre szolgált, hogy a játékosok jól alkalmazkodtak a feltételekhez, közülük név szerint is kiemelem Gosztonyi Andrást, Rudolf Gergelyt és Tisza Tibort, mindhárman nagyot fejlődtek egyénileg. Itt említem meg a nemrégen hozzánk került Kádár Tamást is, ugyanis biztos vagyok benne, hogy a válogatott védő nagy erősítés lesz klubunk számára.

Jó képességűek

A piros-fehérek szakmai munkájának első számú felelőse ezt követően szóba hozta az edzőmérkőzéseket, amelyeken arra kereste a választ, hogy fiai mit nyújtanak védekezésben és támadásban, aztán – mondókáját idézve – hogyan és milyen gyorsasággal teljesít az alakulat az átmenetek során, majd levonta a tanulságot:

– A DVTK-nak jó képességű labdarúgói vannak, így bizakodással tekinthet a tavasz elé.

Az újságírók Szentes Lázárt szembesítették múlt decemberi kalkulációjával, mely szerint az első három mérkőzésükön 9 pontot akarnak gyűjteni, mire a mester elnevette magát.

– Igen, véleményemet fenntartom! – hangsúlyozta a piros-fehérek trénere, majd szavait így toldotta meg: – Ha ez merészség, akkor én merész vagyok és ezt felvállalom. Az Eger, majd a Haladás, utána pedig a Siófok verhető csapat, ellenük joggal remélem ezt a bizonyos 9 pontot.

Versenyhelyzet

A szakmai igazgató a csapaton belüli egészséges versenyhelyzetről is véleményt formált. Kijelentette, hogy annak a híve, ha minden posztra két azonos képességű labdarúgó áll rendelkezésére és ez a DVTK esetében majdnem minden poszton így van. Jelenleg – Csirszki Martin nélkül – tizenhét plusz három játékosa van és abban reménykedik, hogy az előre nem kalkulálható, a játék hevében előforduló sérülések és betegségek elkerülik keretének tagjait, ennek következtében pedig nem lesz rövid együttesének kispadja.

Lapunk kérdésére válaszolva ekkor említette meg, hogy nincs benne szomorúság Juhász Roland döntése miatt. Ugyanis nem érezte azt, hogy a sokszoros válogatott csapatához akart volna jönni, inkább elment a Videotonhoz, a történteken pedig már kár rágódni.

Szentes Lázár pár gondolat erejéig kitért az egriek háza táján történt eseményekre is.

– Stábunknak plusz feladatot adott az, hogy rendet tegyünk a fiúk fejében a hevesiek „kanyarjai” kapcsán – húzta el a száját a diósgyőriek mestere. – Arra ugyanis felkaptuk a fejünket, amikor Ligakupa meccsen 4-1-re nyertek a Győr ellen, de az is az övéké volt, amikor 3-0-ra kikaptak az NB II-es nyugati csoport listavezetőjétől, a Puskás Akadémia gárdájától. Ami az egrieket illeti, képben vagyunk, így a játékosokat is felkészítettük minden apróságra.

A szakember kitért arra is, hogy az őszi idényben a csapat adós maradt a gólokkal és elmondta: sokat dolgoztak annak érdekében, hogy eredményesebb játékot produkáljanak, majd megjegyezte: a szurkolóknak nem kell tartaniuk attól, hogy egy csatár szerepel majd az összeállításban, ilyen hadrendet napjainkban senki nem alkalmaz.

– Ugyanis minden attól függ, hogy helyezzük el a játékosokat a pályán – adott magyarázatot gondolatára Szentes Lázár.

ÉM-KT


Nem játszhatnak

A DVTK szakmai igazgatója közölte, hogy a tavaszi első bajnokin biztosan nem lesz ott a pályán L Imam Seydi, aki sérüléssel bajlódik, továbbá Mohamadou Abdouraman, aki beteg, influenzás tünetekkel kezelik.


Kik kezdhetnek?

A DVTK várható kezdőcsapata: Ribánszki – Vági, Vadász, Kádár, Gohér – Bacsa, Takács P., Elek Á., Luque – Rudolf, Tisza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!