Sport

2013.02.08. 13:44

Fed Kupa - Győzelem a bosnyákok ellen is

Eilat, 2013. február 8., péntek (MTI) - A magyar női teniszválogatott 3-0-ra nyert a bosnyák csapat ellen a pénteki, második fordulóban a Fed Kupa euro-afrikai zónájának tornáján, Izraelben.

Eilat, 2013. február 8., péntek (MTI) - A magyar női teniszválogatott 3-0-ra nyert a bosnyák csapat ellen a pénteki, második fordulóban a Fed Kupa euro-afrikai zónájának tornáján, Izraelben.A viadal honlapja szerint Arn Gréta 58 perc alatt győzte le Dea Herdzelast, majd Babos Tímea nullára hozta az első szettet, a másodikat pedig rövidítésben nyerte, így a magyarok már ekkor behozhatatlan előnyre tettek szert, ráadásul még a párosban is győztek.

"Napról napra mindenki javuló formát mutat, jók az előjelek a holnapi találkozó előtt. Továbbra is a brit együttes az esélyese a találkozónak, de Portugália ellen pontot veszítettek, és ha legalább az egyik egyéni találkozót sikerülne megnyerni, párosban van esély a győzelemre" - nyilatkozta az MTI-nek Barátosi Levente szövetségi kapitány.

A szerdai esőzés miatt egy napot csúszik a program Eliatban. A rajt csütörtökön volt, amikor a magyarok 3-0-ra legyőzték a portugálokat, szombaton pedig a britek következnek, s az összecsapáson a csoportgyőzelem a tét.

A meccsek közép-európai idő szerint 8.30 órakor kezdődnek. A nemzetek világranglistáján Nagy-Britannia a 18., Portugália a 32., Magyarország a 34., míg Bosznia-Hercegovina a 44. helyen áll.

A Fed Kupa euro-afrikai zóna I. csoportjának 16 válogatottját négy négyes csoportba sorolták, a csoportgyőztesek kieséses rendszerben mérkőznek a feljutásért. A két továbblépő gárda a Világcsoport rájátszásában folytathatja a küzdelmet.

Eredmény, 2. forduló:

Magyarország - Bosznia-Hercegovina 3-0 - végeredmény

----------------------------------------------------

Arn Gréta-Dea Herdzelas 6:3, 6:2

Babos Tímea-Jelena Simic 6:0, 7:6 (7-5)

Babos, Marosi Katalin-Herdzelas, Anita Husaric 7:5, 6:4

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!