Sport

2013.02.02. 19:01

Elmaradt Elekék testvérharca

Miskolc - Gal és Rakovic bár Diósgyőrben edzenek, de biztos, hogy nem mennek Belekbe.

Miskolc - Gal és Rakovic bár Diósgyőrben edzenek, de biztos, hogy nem mennek Belekbe.Négy órán belül két mérkőzést is játszott szombaton délelőtt, illetve kora délután a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata. A piros-fehérek előbb a hátországukat jelentő csapatukkal az NB III-as Bükkábrány SC ellen meccseltek a diósgyőri műfüves edzőpályán. Ezen a találkozón több, a felnőtt keret ajtaján kopogtató játékos is szóhoz jutott – úgymint Menyhért, Hutter, Eperjesi, Timkó, Icsó –, akik közül utóbbi két találattal örvendeztette meg a korán kelt drukkereket. A terv az volt, hogy minden játékos egész meccses terhelést kap majd, ezt az első meccsen csak Nagy T.-nél nem sikerült elérni, ugyanis a védő húzódás miatt nem tudott végig a pályán maradni, a második félidő elején le kellett cserélni.

Hasonlóan járt a második meccs második félidejének elején Hanek, aki összefejelt az NB II-es Putnok VSE egyik játékosával, és emiatt idő előtt el kellett hagynia a játékteret. Nem sokkal később kiderült, hogy a szlovák belső védőnek eltörött az orra, amit meg is műtöttek még meccs napjának délutánján.

Emiatt kétségessé vált, hogy Hanek rajta lesz-e azon a beleki utaslistán, amellyel kapcsolatban az már biztosra vehető, hogy Gal és Rakovic, akik bár a meccs előtti napokban Diósgyőrben edzettek – és egészségesek, de a szombati két edzőmeccsen nem kaptak lehetőséget –, nem szerepelnek. Mindezt Szentes Lázár, a DVTK szakmai igazgatója közölte azok után, hogy a két védő jövőjéről érdeklődtünk nála.

A kerethez tartozó, de szombaton szóhoz nem jutott további játékosokra is rákérdeztünk a szakmai igazgatónál (leszámítva Csirszkit, aki jelen volt ugyan a meccsen, de beszédes volt, ahogy két mankóval a pályán szélén állva szemlélte a történéseket). Tajti kapussal kapcsolatban annyit mondott Szentes Lázár, hogy ő a szerdai, Mezőkövesd elleni felkészülési mérkőzésen kapott lehetőséget, így ezért nem játszott ezen a napon, Seydiről és Sekourról szólva azt közölte a szakmai igazgató, hogy mindketten sérültek, míg a válogatott Elek Ákos távolmaradásának okát betegségben jelölte meg. Ez utóbbi miatt nem jött össze a testvérharc, hiszen így csak a tesója, a putnokiak támadója, Elek Bence képviselte a családot a pályán ezen a napon.

Csak Rudolf

A DVTK válogatott játékosai közül ez alkalommal csak egyikük mutatta meg magát, Rudolf Gergely, ugyanis a friss szerzemény, Kádár Tamás ebben az időben veszprémi otthonából éppen Székesfehérvárra készült, hogy ott átessen a klubváltáskor kötelezőnek mondható orvosi vizsgálaton.

Arra a kérdésünkre, hogy mennyire borította fel az előzetes terveket, hogy a szombatra várt eredeti ellenfél, az MFK Kosice csütörtökön lemondta az edzőmeccset, és helyettük más beugrót kellett keresni, erre Szentes Lázár így reagált:

– Olyan nagyon nem, persze jobb lett volna, ha erősebb ellenféllel szemben játszhatunk, de azért ez is megfelelt a célnak, a lényeg ugyanis az volt, hogy a játékosok egész meccses terhelést kapjanak.

A szakmai igazgatónál arról is érdeklődtünk, hogy ki lesz a következő ellenfelük, vagyis, hogy megvan-e már, hogy melyik csapat ellen kezdenek a törökországi edzőtáborban, ahová szerdán kelnek útra, de Szentes Lázár ezt nem volt hajlandó közölni. Mindezt azzal indokolta, hogy még nem vehető biztosra a komplett programjuk, és amíg ezeket az előzetesen egyeztetett ellenfeleket a pontos dátumokkal nem igazolják vissza a mérkőzésszervezők, addig ezt nem kívánja nyilvánosságra hozni.


Új igazolás

Az angol tulajdonban lévő ITSSG UK Ltd. Football Consultant-Agency munkatársa, Petrecsák Balázs szombaton kora délután arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a velük jogviszonyban álló kapus, Faris Efendic aláírta szerződését a Punok VSE csapatával. A 29 éves hálóőr legutóbb a bosnyák első osztályú FK Gorazde együttesének tagja volt.


A pályán

Diósgyőri VTK – Bükkábrány SC

6-3 (2-0)

Diósgyőr, 100 néző. V.: dr. Szabó I.

Diósgyőri VTK: Ambrusics – Menyhért, Nagy T. (Czégel), Hutter, Eperjesi – Takács P., Timkó – Gallardo, Bacsa, Icsó – Bogáti. Szakmai igazgató: Szentes Lázár.

Bükkábrány SC: Bukta – Czető, Hegedűs, Bihari, Berta – Nagy G., Demeter (Balázs), Vasas, Tóth T. (Tatár) – Klavács, Titkó. Vezetőedző: Vincze Richárd.

Gólszerző: Bacsa (2), Bogáti (2), Icsó (2), ill. Klavács (2), Tóth T.


Diósgyőri VTK – Putnok VSE

2-0 (1-0)

Diósgyőr, 200 néző. V.: Nagy R.

Diósgyőri VTK: Rybansky – Vági, Vadász, Hanek (Szabó B.), Gohér – Abdouraman – Gosztonyi, Fernando, Luque – Tisza, Rudolf. Szakmai igazgató: Szentes Lázár.

Putnok VSE: Faris (Botló) – Szögedi (Üveges), Kovács R., Morar, Crisian – Zabos (Illés), Zimányi – Kerékgyártó (Boczki), Luptak (Monyók), Matis – Elek B. (Stanciu). Vezetőedző: Koszta Péter.

G.: Tisza, Rudolf.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!