Sport

2013.02.17. 21:55

Egy szettre megint futotta

Miskolc - A Kubikban rendezték vasárnap az NB I-es női röplabda bajnokság negyeddöntőjének második mérkőzését.

Miskolc - A Kubikban rendezték vasárnap az NB I-es női röplabda bajnokság negyeddöntőjének második mérkőzését.Álomszerűen kezdett a hazai együttes, Szajkóéknak minden bejött, így 6-0-ra elhúztak. Ebben az időszakban a csabaiak technikai hibákat is vétettek és mezőnymunkájukban nem volt harmónia. A zöld-fehérek közül Szabó B. és Kovács E. ütései ültek, valamint Rédei ejtése élményszámba menő ejtése is tapsot kapott. A vendégek egy szerencsés poén után találtak magukra (7-3), majd rossz nyitások következtek. A vasutasok jól építkeztek és 13-5-re megléptek, de a szívósan küzdő BRSE 18-14-nél jelezte, hogy nem adja fel. Remek lecsapásokkal 23-15-ös MVSC fórt követően még adódott egy kis izgalom, mert 24-21 is kialakult, de a játszmát eldöntő találatot a hazaiak gyűjtötték össze.

Összeszedte magát

A második szettre összeszedte magát a viharsarki gárda. 12-7-es előnyüknél Toma Sándor időkéréssel avatkozott játékba, a csabaiak lendületét azonban nem tudta megtörni. Később, amikor már csak 13-10-es vendégelőnyt mutatott a tábla, Szabó B. szervát rontott, aztán a a csabaiak pillanatok alatt ,,megtollasodtak", végül simán egyenlítettek.

A harmadik etap színvonalas, látványos és remek tempójú volt. Az elején Szajkó a hálónál szerzett pontokat, majd rontott szervák jöttek. A hazai poénok remek labdamenetek végén születtek, s 11-8-as MVSC előny után talán senki nem várta, hogy gyorsan 15-16-ra fordul az állás. Az edzők is taktikáztak, gyakran cseréltek és kértek időt, a pályán viszont a vendégeknek ment jobban. 20-24-nél Szombathelyi tette fel az i-re a pontot.

A hajrában

A negyedik szettben az első technikai időnél a csabaiak álltak jobban (6-8), aztán az eredményjelző rakoncátlankodott, hol jó volt, hol elromlott. Fej-fej mellett haladtak a csapatok (12-12, 15-15), aztán a hajrában a határozottabb vendégek mellé állt Fortuna, így ők nyertek. Sikerükért azonban alaposan meg kellett izzadniuk.

Az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Budapest Bank Békéscsabai RSE javára.

ÉM-KT


A tények

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI - Budapest Bank Békéscsabai RSE

1:3 (21, -17, -20, -23)

Miskolc, 100 néző. V.: Hóbor, Donkó.

Albrecht-MVSC-MVSI: Radomszki, Sitkey, Rédei, Kovács E., Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy Zs. (liberó), Szilvási, Sivák. Vezetőedző: Toma Sándor.

Budapest Bank Békéscsabai RSE: Pallag, Czina, Soós, Szombathelyi, Leidgeb, Gerendeli. Csere: Molcsányi (liberó), Jenei, Papp, Szpin. Vezetőedző: Kormos Mihály.

Toma Sándor: - Nagyon küzdöttünk, szoros játszmákat vívtunk, s ennek örülök. Nincsenek még olyan cseréink, mint a békéscsabaiaknak.

Kormos Mihály: - Éppen ilyen szoros és kemény mérkőzésre számítottunk. Gratulálok a lányoknak és örülünk a 2-0-ás előnyünknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!