Sport

2013.02.08. 10:24

Egri villanyfény homályban

Eger - Egerben március 1-jén aligha lesz villanyfényes Eger – Diósgyőr NB I-es futballbajnoki.

Eger - Egerben március 1-jén aligha lesz villanyfényes Eger – Diósgyőr NB I-es futballbajnoki.Három hét múlva elkezdődik a labdarúgó NB I tavaszi szezonja, a 18. forduló mérkőzéseivel. A nyitónapon a Diósgyőri VTK csapatának idegenben, az Egri FC vendégeként kell pályára lépnie, méghozzá a kiírás szerint 19 órától, vagyis villanyfényes meccsen. Ilyen mérkőzést azonban aligha rendeznek Egerben, ahol az ősz folyamán is hiányzott a villanyvilágítás a városi stadionból, és részben emiatt a Heves megyei gárda a pályaválasztóként bajnoki mérkőzéseit nem Egerben, hanem Budapesten, Debrecenben, valamint Diósgyőrben játszotta. Korábban úgy volt, hogy a tavaszi szezonra elkészül majd a villanyvilágítás, de három héttel az első tavaszi meccs előtt még egy kapavágás sem történt ez ügyben a városi stadion területén.

Hogy lehet-e meccs Egerben, március 1-jén az bizonyára sok diósgyőri szurkolót érdekel, így ezzel kapcsolatban először a városi stadiont fenntartójánál, az Egri Sportiskola igazgatójánál, Kovács Gézánál érdeklődtünk arról, hogy kiépülhet a sportlétesítményben a villanyvilágítás a DVTK érkeztéig. Mivel Kovács Géza elmondása szerint az ezzel kapcsolatos kommunikációt a városvezetés magához vonta, és neki nincs joga nyilatkozni ebben a témában, így Rázsi Botondot, Eger alpolgármesterét kérdeztük ugyanebben a témában.

Éppen csütörtökön történt ebben az ügyben egy kedvező fordulat, ami alapján biztosra vehető, hogy napokon belül elkezdődnek a villanyvilágítás kiépítésével kapcsolatos munkálatok, és ennek eredményeként március közepétől lehet esti labdarúgó mérkőzéseket rendezni Egerben – válaszolta érdeklődésünkre az egri alpolgármester. – Nagyon jó esetben, ha az időjárás is kegyes lesz a kivitelezőkhöz, akkor akár az is előfordulhat, hogy március elsejére elkészül a munka, de erre azért kevés az esély. Ettől függetlenül elképzelhető az is, hogy villanyvilágítás híján sem kell Egerből elvinni egyetlen tavaszi meccset sem addig, amíg nem készül el a beruházás. Ugyanis tudomásom szerint a honi futball vezetői nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy a mérkőzések közvetítési jogával rendelkező televíziós társaságokkal lefolytatandó egyeztetések során esetleg elérjék, hogy amíg nincs készen a villanyvilágítás Egerben, addig olyan idősávokban játssza az Egri FC gárdája a hazai mérkőzéseit, hogy nappali fény, vagyis természetes megvilágítás mellett léphessen pályára. Ehhez néhány mérkőzés időpontját viszont módosítani kellene, köztük nagy valószínűséggel az Egri FC – Diósgyőri VTK meccset is.


Mit jelent ez?

Ez egyben azt is jelenti, hogy három héttel a bajnoki rajt előtt a DVTK nyitómeccsének sem a pontos helyszínét, sem a pontos kezdési időpontját nem lehet tudni. Kivéve, ha elkészül a villanyvilágítás február 28-ig, mert akkor másnap akár Egerben is lehet a meccs (persze ehhez még az is kell, hogy biztonsági szempontból is megfeleljen a létesítmény). Ha nem épül ki a villanyvilágítás az egri stadionban, akkor két eset lehetséges: vagy egy másik városban, Debrecenben, Budapesten vagy másutt rendezik meg a kiírt időpontban a bajnokit, vagyis március 1-jén, vagy nem a helyszínt, hanem az időpontot módosítják, és átteszik a meccset péntek estéről például szombaton délután 2 órára, hogy nappali fény mellett játsszák le az Egri FC – Diósgyőri VTK összecsapást.


Budapest, 2013. február 7., csütörtök (MTI) - Új, angol befektető érkezett a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Egri FC-hez, illetve megtörtént annak a pénznek az elutalása, amely a stadion világításának kiépítésével összefüggő munkálatok elkezdéséhez kell.

Eger/Budapest, 2013. február 7., csütörtök (MTI) - Jámbor János főtámogató a szezon végéig takarékossági programmal ugyan, de kitartana a labdarúgó NB I-ben szereplő Egri FC szponzorálása mellett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!