Sport

2013.02.17. 19:40

DKSK-Miskolc: Kiszenvedték az első középszakaszbelit

Miskolc - A magyar-szlovák női kosárlabda középszakasz 4. fordulójában hazai pályán játszott a Diósgyőr.

Miskolc - A magyar-szlovák női kosárlabda középszakasz 4. fordulójában hazai pályán játszott a Diósgyőr.A vasárnapi Work Force-DKSK Miskolc Piestanske Cajky meccsen a két ország alapszakaszában egyaránt a negyedik helyen végzett csapatok csaptak össze. És, ahhoz, hogy a Diósgyőrnek legyen esélye elmozdulni a középszakasz utolsó helyéről, és ezzel együtt reménye arra, hogy a 8. forduló után előrébb álljon, mint hazai riválisa, a PEAC-Pécs, és kedvezőbb helyzetből várhassa a rájátszást, ehhez feltétlenül győzniük kellett volna a piros-fehéreknek.

Azonban amit az első két negyedben ezen a napon bemutatott a DKSK, az nagyon kevés volt. Egy olyan csapat ellen, amelyben akadt néhány antikosárlabdás alkat, például Simon, akinél alacsonyabb afro-amerikai játékost csak évtizedenként ha egyet lehet látni felnőtt mezőnyben, de említhetnénk Krc-Turbovát is, aki dundi alkatával keltett feltűnést. A diósgyőriek pedig azzal, hogy alvajáróként közlekedtek. A védekezésük még csak megvolt valahogy, de a támadások... Még visszagondolni is fájdalmas mennyire nem ment a DKSK játékosainak, mintha csak a gyűrű széle lett volna a cél dobásaiknál, mert a közepébe csak elvétve ment be a labda. Jellemzően a büntetők is nagy számban kimaradtak, csak a felét sikerült értékesíteni az első két negyedben. Ezen a mélységen semmi nem tudott változtatni, sem csere, sem időkérés, sem edzői kérlelés, kirohanás. Ráadásul a 20. perc végén a centert játszó Krc-Turbova egy triplával demoralizálta a hosszú szünetre a hazaiakat (25-32).

Fordulás után

A térfélcserét követően az első találatát a vendégek szerezték, de Raven akciókosara, két jó büntetője, Bukovszki triplája, és Szabó P. leindításos gólja után a szlovák csapat edzője kért időt a 24. percben (34-36). Egy minutával később sikerült utolérnie ellenfelét a piros-fehér gárdának, egy olyan ,,remek” találattal, amely előtt Szabó P. az elmélázó Skoric hátára dobta a labdát, majd az onnan lecsorgót gyűrte be a gyűrűbe. De a jó játéktól még ekkor is beláthatatlan távolságra volt a Diósgyőr... A kínlódás közepette, a 28. percben Bukovszki szerzett egy faultos kosarat, és ezzel több, mint 20 perc után ismét a hazaiaknál volt az előny (43-41), ám az utolsó tíz percet meccsnullról kezdhették a felek (45-45).

A negyedik negyed első 200 másodpercében két kosár született egy hazai akció, és egy vendég büntető (47-46)... De a homály parti ezután sem ért véget, a 37. percben a negyed részeredménye még csak 4-3 volt. Aztán Raven labdaszerzése után góllal fejezett be egy akciót, és 2:27-tel a vége előtt pöstényi időkérés következett (51-48). A visszatérés után Raven duplájára egy szlovák tripla volt a válasz, majd hazai időkérés után Bozóki mintaszerűen értékesített két büntetőt fél perccel a vége előtt (55-51), behúzva ezzel a szenvedős meccsen a sikert.


JEGYZŐKÖNYV

Work Force-DKSK Miskolc – Piestanske Cajky

56-51 (12-17, 13-15, 20-13, 11-6)

Miskolc, 700 néző. V.: Győrffy, Minár, Pozsonyi.

Work Force-DKSK Miskolc: Bukovszki (7/3), RAVEN (20/3), Skoric (7), Bozóki (8), Sanford (6).

Csere: Szabó P. (7), Fürtös (1), Dubei (-), Reiner (-). Edző: Peresztegi Nagy Ákos.

Piestanske Cajky: Pilatova (-), Palenikova (10), Malinkova (2), Zentkova (13/9), Krc-Turbova (14/3). Csere: Simon (11/3), Shells (1), Bartanusova (-), Polcarova (-), Dubenova (-). Edző: Martin Pospsil.

Peresztegi Nagy Ákos: – Az első félidő gyenge játékával saját magunk számára tettük nehézzé a mérkőzést. A második játékrészben, amikor védekezést váltottunk, sikerült megfordítani az eredményt, és megnyernünk az első meccsünket a középszakaszban. Köszönjük a szurkolók biztatását, mert a végén tulajdonképpen belehajszoltak minket a győzelembe.

Martin Pospsil: – Sajnos, a végén már nem tudtuk olyan koncentráltak lenni támadásban, amivel meccset lehetett volna nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!