Sport

2013.02.08. 20:05

DKSK: a Padlásról Pozsonyba

Pénteken egy kávézóban tartottak műelemzést a diósgyőri női kosárlabdacsapat tagjai.

Pénteken egy kávézóban tartottak műelemzést a diósgyőri női kosárlabdacsapat tagjai.A magyar-szlovák női kosárlabda bajnokság 3. fordulójában szombaton 15 órától az ŠBK Šamorín vendége lesz a Work Force-DKSK Miskolc együttese. A diósgyőri csapat a meccs előtti nap délutánját kulturális programmal töltötte, a Miskolci Nemzeti Színházban jártak, majd egy kávézóban tartottak ,,műelemzést”. A szokatlan rákészülésről Peresztegi Nagy Ákos, a diósgyőriek vezetőedzője a következőket mondta:

– A Padlás című előadást tekintettük meg. Már régóta terveztünk egy közös színházlátogatást a csapattal, és most találtunk alkalmas időpontot erre. Csak a három külföldi játékosunk nem tartott velünk, mert szinkrontolmács híján aligha lettek volna élvezői az előadásnak, Mi viszont azok voltunk, láthattuk a színi társulat egy részét, egy jó előadást. Nem egy meghívásnak tettünk eleget, hanem saját elhatározásból voltunk a nézőtéren, szóval a színészekkel, a teátrum vezetőivel nem találkoztunk, de reméljük előbb utóbb ők is kíváncsiak lesznek ránk, és lesz olyan színész, lesznek olyan színészek, akik eljönnek a mérkőzésünkre és személyes ismeretségek is születnek majd.

Csak délelőtt

Vagyis pénteken egy edzésen vettek részt a diósgyőri kosarasok, akik szombaton reggel 6 órakor kelnek útra, mert a soros meccsük kora délután kezdődik. Ráadásul nem is ellenfelük saját pályáján, vagyis Somorján, hanem a fővárosban. Mindez ezért lesz így, mert a szlovák csapat csarnokában csak 120 néző fér el, és biztonsági okokból nem engedélyezték számukra, hogy hazai pályán küzdjenek a rájátszásban. Emiatt kell Pozsonyba menniük, ahol azért kezdenek 15 órakor, mert a csarnokban két órával később szlovák férfi bajnokit játszanak.

– Egy meccsét láttam a Somorjának, a Győr ellenit, felvételről, illetve a soproni fellépésükről is szereztem információkat – mondta Peresztegi Nagy Ákos. – Két amerikai játékosuk van, az egyik egy jó center, és vannak szlovák válogatottjaik is, vagyis erős kezdőötösük van, ám a cseresoruk nincs olyan jó, mint a kassaiaké, vagy a rózsahegyieké. Mivel szeretnénk előrébb lépni a tabellán, ezért azon leszünk, hogy sikerüljön nyerni. Ha az előző meccseken mutatott három negyeden át tartó játékunkat ki tudjuk tolni egész meccsesre, akkor erre van esélyünk, már ha a külső tényezők nem jelentenek majd leküzdhetetlen akadályt.

Arra a kérdésünkre, hogy ez alatt arra gondolt-e, hogy a játékvezetői működés terén a somorjai edző, a legutóbbi soproni meccsükön kivetnivalót talált, és ez esetleg most visszaüthet a DKSK-ra, Peresztegi Nagy Ákos, így felelt:

– Tudtommal elég komoly kifogása volt a Somorjának, olyannyira elégedetlenek voltak, hogy Sopronban a második negyedben le is vonultak a pályáról, és csak a komisszár rábeszélésére folytatták a játékot. Nem lenne jó, ha most rajtunk próbálna elégtételt venni a szlovák kosárlabda társadalomból bárki is, legyen szó játékosról, játékvezetőről, vagy bárki másról, mert ez nagyon rossz irányt adna ennek az egyébként szakmailag remek kezdeményezésnek, a szlovák-magyar közös küzdelmeknek. Az biztos, hogy mi a saját feladatunkra fogunk koncentrálni, annak érdekében, hogy legyen esélyünk a győzelemre.


A magyar-szlovák középszakasz állása:

1.UNIQA Euroleasing Sopron 9 9 - 676-513 18  

2. Good Angels Kosice 8 8 - 618-410 16

3. HAT-AGRO UNI Győr 8 5 3 577-538 13

4. MBK Ružomberok 8 5 3 511-486 13

5. ŠBK Šamorín 9 2 7 576-668 11

6. Piešanské Cajky 8 2 6 463-566 10

7. PEAC-Pécs 8 1 7 448-572 9

8. Work Force-DKSK Miskolc 8 1 7 505-621 9


Ez volt, ez lesz

A 2. forduló eredményei:

HAT-AGRO UNI Győr – ŠBK Šamorín 76-70,

MBK Ružomberok – Work Force-DKSK Miskolc 80-64,

UNIQA Euroleasing Sopron – Piesanské Cajky 79-43,

Good Angels Kosice – PEAC-Pécs 83-40.

Az 5. fordulóból előre hozott mérkőzésen: UNIQA Euroleasing Sopron – ŠBK Šamorín 96-74.

A 3. forduló programja,

szombat 15.00: ŠBK Šamorín – Work Force-DKSK Miskolc,

18.00: Good Angels Kosice – HAT-AGRO UNI Győr,

vasárnap 18.00: UNIQA Euroleasing Sopron – MBK Ružomberok ,

18.00: Piešanské Cajky – PEAC-Pécs.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!