Sport

2013.02.17. 18:00

Címvédés a focitornán

Nyíregyháza - A Sub Way-Red Wolf nyerte a Kelet-Magyarország-Eissmann Hungária Kupát.

Nyíregyháza - A Sub Way-Red Wolf nyerte a Kelet-Magyarország-Eissmann Hungária Kupát.Negyvennyolc meccs, izgalom és dráma, megannyi gól (ravasz, parádés, peches) és címvédés- summázhatnánk a két napos Kelet-Magyarország-Eissmann Hungária Kupa országos teremfoci tornát.

A bujtosi csarnokban szombaton reggel nyolctól öt négyes csoport küzdelmeit rendezték, az utolsó meccs késő este, fél tizenegy után ért véget. A vasárnapi folytatásban jött még egy csoport, majd kezdődött a kieséses folytatás. A csoportok első és második helyezettjei jutottak tovább az elődöntőbe, ahonnan a Tiszalök nagy csatában lépett túl, a Vectigália és a Bozsik FC nem bírtak egymással, a kilencméteres párbajt Szatkéék nyerték. A Két Ball focistái nem két ballábasok és nyertek a nyírmeggyesi Parmen Zrt. ellen, miként a T-Forg Trans a Pro-Team Kft ellen, és a címvédő Sub Way-Red Wolf és biztosan győzött a Mondi Bags ellen.

Az utolsó elődöntőn nagy meglepetés született, hiszen a torna egyik névadója, az Eissmann Hungária Kft. alakulata ugyan ikszelt az NSZ Budapest ellen, ám focistái a kilenc-métereseknél jobban koncentráltak, így tovább jutottak.

A következő körből, a középdöntőkből végül a Tiszalök, a Két Ball (kilenc-méteresekkel) és a címvédő Sub Way-Red Wolf együttesei jutottak a hármas fináléba. Utóbbi együttes az egyik névadó, az Eissmann Hungária Kft. csapatát búcsúztatta. A hármas döntő előtt a Kelet-Magyarország olvasói között meghírdetett büntetőrúgó-versenyt rendezték, amelyen a nyíregyházi Aranyász János nyert.

A zárókör első felvonásán a Tiszalök biztosan nyert a Két Ball ellen, majd nagy csatában kikapott a Sub Way-Red Wolf fiataljaitól. Az utolsó meccsen sokáig úgy nézett ki, hogy körbeverés is lehet, hiszen a Két Ball 2-0-ra vezetett, ami a tiszalökiek végső sikerét jelentette volna. A Kapacina Valér vezette Farkasok azonban egyenlíteni tudtak, az iksz pedig az ő sikerüket, egyben a címvédést is jelentette.

Az ünnepélyes díjkiosztón az Eissmann Hungária Kft. részéről Böszörményi Attila ügyvezető igazgató és Lénárt Krisztián kereskedelmi vezető, a Kelet-Magyarország képviseletében Nyéki Zsolt főszerkesztő-helyettes adta át a díjakat.

Mivel a torna pénzdíjas volt, a serlegek mellett a győztes 200, a második 100, a harmadik 50 ezer forintot is kapott.

KM-ML

 

A hármas döntő eredményei

Tiszalök-Két Ball 3-0. 

Sub Way-Red-Wolf-Tiszalök 2-1

Sub Way Red-Wolf-Két Ball 2-2.

A végeredmény. 1. Sub Way-Red-Wolf, 2. Tiszalök, 3. Két Ball, 4. Eissmann Hungária Kft.

Különdíjasok

Legjobb játékos: Orosz Máté (Két Ball). Legjobb kapus. Gagyi Sándor (Tiszalök), Gólkirály: Kapacina Valér (Sub Way-Red Wolf).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!