Sport

2013.02.11. 18:53

Az óvodától a címeres mezig

Miskolc - Korábban elmaradt Mol-ligás találkozóját kedden 18 órától játssza a Miskolci Jegesmedvék együttese.

Miskolc - Korábban elmaradt Mol-ligás találkozóját kedden 18 órától játssza a Miskolci Jegesmedvék együttese.A Macik január 14-én azért nem utaztak Szlovákiába, mert jelentős mennyiségű hó esett és az útviszonyok nem tették lehetővé az érsekújvári „kirándulást”. A sors iróniája, hogy a keddi fellépésük előtti utazás sem lesz leányálom, hiszen a hét végén ismét nagy mennyiségű csapadék esett, így a közlekedés ezúttal sem lesz zavartalan. A miskolciak most viszont természetesen útra kelnek, hogy letudják kötelezettségüket.

Bemutatkozott

A múlt héten a lengyelországi Tychyben szerepelt a magyar válogatott, amelynek tagja volt Gyenes Dávid, a Miskolci Jegesmedvék együttesének kapusa is, aki a Dél-Korea ellen 6-1-re megnyert összecsapáson volt a mieink hálóőre. A tősgyökeres miskolci „portások” közül Duschek Dávid már büszkélkedhetett kerettagsággal, erre tronfolt most rá Gyenes Dávid. Így az az érdekesség állt elő, hogy a Macik mindkét kapusa, az „importált” Budai Krisztián és a mindössze 20 esztendős társa ugyancsak tagja a címeres mezt viselők csapatának.

– Eredetileg úgy volt, hogy szövetségi kapitányunk, Rich Chernomaz Bálizs Bencét jelölte a koreaiak elleni találkozóra – kezdte Gyenes Dávid, majd így folytatta: – Bence azonban eltörte az egyik ujját, ezután szólt nekem a mester, hogy készüljek, mert bedob a mélyvízbe. Nagyon megörültem, majd kissé izgultam, amolyan egészséges vizsgadrukk fogott el. Eszembe ötlött az óvodás korom is: akkoriban kezdtem a jégkorongot és azt mondták nekem, hogy ha majd jól dolgozom, egyszer válogatott is lehetek. A tornán szerencsére minden nagyon jól ment a csapatnak és személyesen nekem is, ráadásul nagybetűs lettem, így emlékezetes marad számomra a torna és debütálásom egyaránt. Remélem, hogy legközelebb is meghívnak, ennek érdekében becsülettel dolgozom tovább. Csapattársaimmal nagyon jó viszonyt alakítottam ki az egy hét alatt, aztán nagyon jó érzéssel töltött el, hogy szurkolóink is elégedettek voltak velem. Ami pedig a házunkon belüli, két válogatott kapust, vagyis Krisztiánt és engem illet: rivalizálásunk jót tesz mindenkinek. A válogatott „ügyének”, a Miskolci Jegesmedvéknek és nekünk is. Teljesen baráti a kapcsolatunk, nincs közöttünk féltékenység.

Nincs megállás

A Macik hálóőre hétfőn érkezett vissza klubjához és szinte nyomban edzésre sietett a jégcsarnokba.

– Még nem tudom, hogy én védek-e Érsekújváron – folytatta Gyenes Dávid. – Ezt csak az utazás előtt, kedden délelőtt közli vezetőedzőnk, Tim Kehler. – Az a legfontosabb, hogy jól játsszunk és nyerjünk, az másodlagos, hogy ki áll a kapuba. A hoki csapatsport, mindenkinek megvan a maga feladata, egységben kell „muzsikálnunk”, az egyéni érdekeknek nincs helye ebben a műfajban. Jól ismerjük az érsekújváriakat, igaz ők is minket, ennek ismeretében mondom, hogy az a csapat nyer majd, amelyik taktikusabban és fegyelmezettebben korongozik, továbbá jobban koncentrál az emberelőnyös és -hátrányos helyzetekben. Előttem nem kétséges, hogy ezek mi leszünk.

ÉM-KT


A Mol Liga állása

1. Dab.Docler 43 32 3 2 6 192-92 104

2. Miskolci Jegesmedvék 43 24 3 4 12 185-116 82

3. HSC Csíkszereda 43 21 3 5 14 138-132 74

4. HC Nové Zámky 42 22 3 1 16 141-124 73

5. ASC Corona Brasov 42 19 5 2 16 143-122 69

6. Ferencváros-ESMTK 42 5 4 3 30 101-183 26

7. Újpesti TE 43 3 2 6 32 78-209 19

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!